Στουρνάρας: Μερική αποπληρωμή χρέους, μέσω της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις


Την εγκληματική πολιτική Σημίτη αναβιώνει ο Στουρνάρας! «Προείσπραξη εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις»!

 H Ελλάδα σχεδιάζει να αποπληρώσει μέρος του χρέους της μέσω της τιτλοποίησης των εσόδων από προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του 16ου παγκόσμιας επισκόπησης της  PricewaterhouseCoopers.
Πιο συκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας δήλωσε:

"Τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις.
Πρόκειται για τη δυνατότητα αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, μέσω της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Η αρχή θα γίνει για τα κεφάλαια που δανείστηκε η Ελλάδα για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων ύψους 11,3 δισ. ευρώ.
Η συγκεκριμένη μέθοδος, προσπαθούμε να εφαρμοστεί στο μέλλον για την εξόφληση και άλλων χρεών, ενώ στην παρούσα φάση τα περιουσιακά στοιχεία, που θα αξιοποιηθούν κατ’ αυτό τον τρόπο, είναι τα ακίνητα του Δημοσίου.
Το όφελος από τη διαδικασία αυτή θα είναι διπλό:
Πρώτον, θα μειώνεται το χρέος και θα μπορεί να διασφαλίζεται η ταμειακή ρευστότητα του Δημοσίου, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και δεύτερον θα υπάρχει ισχυρό κίνητρο για την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων"

Σχόλια