Η... κελεμπία του Μηταράκη και το παρασκήνιο με τους “άθλους” του

Πλημμυρίδα επαίνων χθες στο διαδίκτυο για τη σημαντικότατη επιστροφή του Κατάρ στον διαγωνισμό για το Ελληνικό, αλλά και πλημμυρίδα λαθών για τον (υποτιθέμενο) πρωταγωνιστικό ρόλο του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Τι για «μυστικές αποστολές» διαβάσαμε, τι για ειδικό ορισμό του (από τον πρωθυπουργό) ως «εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης για τις συνομιλίες με το Κατάρ» ακούσαμε, τι φήμες
για «ειδικά κανάλια» του Νότη με τον εμίρη Αλ-Θάνι κυκλοφόρησαν! Τι δείχνουν όλα αυτά; Μάλλον μόνο το άγχος κάποιων συμπαθούντων τον κ. Μηταράκη να αποδείξουν στον κ. Αντ. Σαμαρά και στους ψηφοφόρους της Α’ Αθηνών ότι βρίσκεται κοντά στους επενδυτές με τις κελεμπίες.
Σύμφωνα με ασφαλέστατες διπλωματικές πηγές, ο κ. Μηταράκης όντως ταξίδεψε στο Κατάρ προ μηνός, αλλά το ταξίδι του μόνο «μυστικό» δεν ήταν. Γιατί το υπουργείο Εξωτερικών και η εκεί πρεσβεία μας ξεσήκωσαν τον τόπο, τρέχοντας να του εξασφαλίσουν εισιτήριο όχι μόνο για την Ντόχα, αλλά και δεύτερο για την εσπευσμένη (και πολύ ακριβή, πανάκριβη) μετάβαση και παραμονή του στο Νταβός για το γνωστό οικονομολογικό συνέδριο. Επίσης, κάποιοι Ελληνες τουρίστες έβλεπαν τον κ. Μηταράκη να βρίσκεται επί ώρες (…πολύ μυστικά) στο λόμπι πεντάστερου ξενοδοχείου στην Ντόχα, αναμένοντας μήπως και του κλείσουν κάποιο ραντεβού. Και, πέραν αυτών, ένας υφυπουργός είναι, ούτως ή άλλως, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οπότε δεν χρειαζόταν κάποια ειδική διαδικασία.
Κατά τις ίδιες πηγές, πράγματι υπήρχε επίσημο έγγραφο που όριζε έναν «ειδικό απεσταλμένο» της κυβέρνησης, αλλά αυτός δεν ήταν ο κ. Μηταράκης! Πρόκειται για αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών με άριστες προσβάσεις στο Κατάρ, ο οποίος (σωστά και σεμνά) ούτε το άφησε να διαρρεύσει ούτε και καυχήθηκε για τις επιτυχείς του προσπάθειες.
Βέβαια, όσοι υπερδιαφημίζουν τον (νέο στην πολιτική και αγχωμένο για προβολή) κ. Μηταράκη κάνουν ένα κεφαλαιώδες λάθος: όταν σε έναν κρίσιμο διαγωνισμό υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι, δεν πρέπει να δίδεται η εικόνα ότι ο όποιος υφυπουργός έχει προνομιακούς δεσμούς μόνο με τον έναν (όταν μάλιστα δεν έχει καν τέτοιους δεσμούς)! ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια