Aρχές Μαρτίου οι συνομιλίες για την Κύπρο

Τις αρχές Μαρτίου θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση ως τη συντομότερη δυνατή ημερομηνία έναρξης συνομιλιών για τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου και αναμένει την ετοιμότητα της κυπριακής πλευράς.
Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι οι συνομιλίες με την κυπριακή δημοκρατία για τα οικονομικά προβλήματα της μεγαλονήσου θα αρχίσουν το νωρίτερο το Μάρτιο, στην συνεδρίαση του Eurogroup στις αρχές του μηνός.
«Το ζήτημα είναι πότε θα είναι έτοιμη για συνομιλίες η κυπριακή πλευρά», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος κάλεσε ρητά τις ενδιαφερόμενες τρίτες χώρες να συμμετάσχουν στο διάλογο για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου, εννοώντας προφανώς τη Ρωσία. Τόνισε επίσης ότι είναι σκόπιμο ανεξάρτητοι οικονομικοί ελεγκτές να διαπιστώσουν εάν οι Κύπριοι τηρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Αναστασιάδης και Μαλάς «φλερτάρουν» με την ΕΔΕΚ
Αναστασιάδης και Μαλάς μάχονται για τους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ Αναστασιάδης και Μαλάς μάχονται για τους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ
Στο μεταξύ αναβολή για την ερχόμενη Κυριακή πήρε η εκλογή του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η χθεσινή διαδικασία δεν ανέδειξε απόλυτο νικητή με 50% συν των ψήφων, ανέδειξε ωστόσο το απόλυτο φαβορί που είναι ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος εξασφάλισε 45,46% των ψήφων. Δεύτερος, και συνεπώς αντίπαλος του κ. Αναστασιάδη στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος εξασφάλισε ποσοστό 26,91%. Εκτός αναμέτρησης έμεινε πια ο Γιώργος Λιλλήκας, που εξασφάλισε όμως το σημαντικό ποσοστό του 25% σχεδόν των ψήφων κι έβαλε πλώρη, όπως όλα δείχνουν, για το σχηματισμό ενός νέου πολιτικού κόμματος στην Κύπρο.
Deutsche Welle

Σχόλια