Είδατε πως παρουσιάζουν τις δήθεν επενδύσεις οι Γερμανοί ;;;

«Μια ιδιωτική μεγαλοεπένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, σκοντάφτει στην ελληνική γραφειοκρατία»Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ!»

«Μια ιδιωτική μεγαλοεπένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, σκοντάφτει στην ελληνική γραφειοκρατία»
Αυτός είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild που σημειώνει: «Στο Βερολίνο βρίσκονται σήμερα για συνομιλίες ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Παρά τη μικρή πρόοδο που σημειώνεται, η χώρα δεν έχει εξέλθει από την κρίση. Έτσι τώρα έγινε γνωστό, για παράδειγμα, ότι μια ιδιωτική μεγαλοεπένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, σκοντάφτει στην ελληνική γραφειοκρατία.
Το παράδοξο: η γερμανική επιχείρηση φωτοβολταϊκών Phonotherm σχεδιάζει εδώ και μήνες τη δημιουργία ηλιακών εγκαταστάσεων στο νησί Πεταλάς (δυτική Ελλάδα). Η εταιρία θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα, ωστόσο οι αρχές δεν έδωσαν τη σχετική άδεια με την αιτιολογία: ‘Δεν μπορούμε να εκδώσουμε άδεια καθώς έχουν εκπληρωθεί οι ενεργειακοί στόχοι της Ελλάδας για το 2020’. Όπως λέει ο επικεφαλής της Phonotherm Ντιρκ Χάουκ προς την Bild: «Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας είμαστε έκπληκτοι που εγείρονται τέτοια εμπόδια». Deutsche Welle
Y.Γ
Είδατε πως παρουσιάζουν τις δήθεν επενδύσεις οι Γερμανοί ;;;
Είδατε πως οι κομπίνες και οι φούσκες...βαφτίζονται επενδύσεις ;;;
Ξαφνικά μας αγάπησαν οι Γερμανοί....και δεν φτάνει αυτό μας εγκαλούν κιόλας για γραφειοκρατία...και ότι δεν θέλουμε σε περίοδο κρίσης επενδύσεις...

Σχόλια