ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΜΑΡΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


www.apostoloupanos.gr

Σήμερα, πλέον, είναι καθομολογούμενο πως η λίστα Λαγκάρντ, είναι το απόστημα που έσπασε και θα “μολύνει” την διεφθαρμένη κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία, παρασύροντας στον Καιάδα το ακρωτηριασμένο και ευτελισμένο κορμί του πολιτικού συστήματος των πολιτικών δοσίλογων και απατεώνων.

Από τη μια μεριά η τρικομματική-μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά προτείνει τη σύσταση
επιτροπής διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης για την απόδοση ποινικών ευθυνών στον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, κ. Παπακωνσταντίνου και αφήνει απ΄ έξω τον εταίρο στη συγκυβέρνηση κ. Βενιζέλο, συγκαλύπτοντας, έτσι, τις ποινικές του ευθύνες προκειμένου να μη διαλυθεί αυτή η προδοτική-τρικομματική κυβέρνηση για να συνεχίσει το διαβολικό έργο της κατά του Ελληνικού λαού και υπέρ της παγκοσμιοποιήσεως και της Νέας Τάξεως Πραγμάτων.
Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης, προκειμένου να προστατέψει αυτό το πολιτικό σύστημα των κομματικών συμμοριών, αναδιπλώνεται και μεταβάλλει την αρχική του θέση, αφήνοντας εκτός κάδρου ευθυνών τον πολιτικό προϊστάμενο των Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου, πρώην Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Έτσι, αποδεικνύουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πως θέλουν να συνεχίζεται η διαιώνιση των έργων και ημερών αυτού του ξευτιλισμένου κράτους που παράγει ξευτιλισμένες κυβερνήσεις, εις βάρος βεβαίως, των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.

Ο υπογράφων ήταν από τους πρώτους που δημόσια τοποθετήθηκε για το μέγα πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ και στις 6 Οκτωβρίου 2012 με το άρθρο του: «Η μεγάλη απάτη με τη λίστα Λαγκάρντ», έθετε προς διερεύνηση τις ποινικές ευθύνες (με βάση το Σύνταγμα και τον Ποινικό Κώδικα), εκτός των αδιαμφισβήτητων πολιτικών, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και εταίρο στη συγκυβέρνηση Σαμαρά, κ. Βενιζέλο.


Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαμαράς, παρ΄ ότι από έγκριτους νομικούς αλλά και από μεγάλο μέρος του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, καταλογίζονται ποινικές ευθύνες στον κ. Βενιζέλο, εκείνος φροντίζει να τον απαλλάξει από αυτές μέσω της σύστασης επιτροπής διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης, με απόδοση ποινικών ευθυνών μόνο στον Παπακωνσταντίνου.

Έτσι, ο κ. Σαμαράς που διατείνεται πως «θα τα βγάλει όλα στο φως» συγκαλύπτει με θρασύτητα τον εταίρο του στις αποφάσεις εξαθλίωσης του λαού μας και της απεμπόλησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Συγκαλύπτει τον πολιτικό απατεώνα, ο οποίος είχε υπογράψει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το 2004-05, για τους TOR-M1 πως: «δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως» (ο πρώτος είναι ήδη προφυλακισμένος, ο δεύτερος πιθανώς, ακολουθεί). Συγκαλύπτει τον πολιτικό απατεώνα, ο οποίος σοφίστηκε τον νόμο 3126/2003 (ως εκτελεστικός του άρθρου 86 του Συντάγματος) περί ευθύνης υπουργών και υφυπουργών, προκειμένου να δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην απονομή δικαιοσύνης σε όσους πολιτικούς υποκύπτουν σε αδικήματα του Ποινικού Κώδικα. Συγκαλύπτει τον πολιτικό απατεώνα, ο οποίος εμπνεύστηκε το «χαράτσι» μέσω τον λογαριασμών της ΔΕΗ, το οποίο από εφ΄ άπαξ καταβολή, έγινε μόνιμη αφαίμαξη των εισοδημάτων των πολιτών της πατρίδας μας. Επιπλέον ο κ. Σαμαράς απαλλάσσει των ποινικών ευθυνών τον πολιτικό απατεώνα, ο οποίος δήλωνε στις 3 Οκτωβρίου 2012 στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα 99,5”: «Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί καθ' ον τρόπο μπορεί». Όπως, επίσης, δεν μπορούμε να δεχτούμε την εν συνεχεία δήλωσή του: «Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά η λίστα, καθώς είναι προϊόν υποκλοπής»!

Σήμερα, λοιπόν, που η λίστα προωθείται στις δικαστικές μας αρχές για δεύτερη φορά εξακολουθεί αυτός ο πολιτικός απατεώνας, να επιμένει πως η λίστα είναι προϊόν υποκλοπής; Βέβαια, το σίγουρο είναι πως ο κ. Βενιζέλος δεν παρέδωσε άμεσα τη λίστα στη δικαιοσύνη για να αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες όλων όσων παρανόμησαν και ταυτόχρονα να έχει όφελος οικονομικό το κράτος (όπως σε όλες τις άλλες χώρες οι οποίες αξιοποίησαν παρόμοιες λίστες). Παρακρατώντας τη λίστα Λαγκάρντ, εκτός των άλλων, υπέπεσε στο αδίκημα της υπεξαγωγής δημόσιου εγγράφου, αποκρύπτοντας από τις δικαστικές αρχές στοιχεία που πιθανώς, αποδείκνυαν εγκληματικές ενέργειες.

Από όλα τα μέχρι σήμερα συλλεχθέντα στοιχεία, αποδεικνύεται πως ο κ. Παπακωνσταντίνου αφαίρεσε από τη λίστα συγγενικά του πρόσωπα, για το λόγο αυτό προσπάθησε με διάφορα τεχνάσματα και τερτίπια να εξαφανίσει τη λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Βενιζέλος, όμως, ποιο λόγο πράγματι είχε; Μήπως η αλήθεια βρίσκεται σε όσα δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Extra3, προ καιρού; Πιο συγκεκριμένα είπε η κ. Κωνσταντοπούλου: «Ο κ. Βενιζέλος είπε ενώπιον της επιτροπής και αυτό ειπώθηκε για πρώτη φορά, ότι παρέλαβε από τον κ. Διώτη, όχι μόνο το ηλεκτρονικό αρχείο αλλά και εκτυπώσεις από αυτό και μάλιστα δεν έδωσε καμιά εξήγηση ως προς το τι έγιναν αυτές οι εκτυπώσεις. Όταν τον ρώτησαν που είναι αυτές, γιατί ο ίδιος δεν τις παρέδωσε ούτε στον Πρωθυπουργό, ούτε σε κανέναν άλλο, είπε, χάθηκαν, πετάχτηκαν, δεν ξέρω. Διευκρίνισε πως ήταν ονόματα-πρόσωπα συγκεκριμένου θρησκεύματος και όταν τον ρώτησα είπε πως κατάλαβε από τα ονόματα ότι επρόκειτο για πρόσωπα Εβραϊκής καταγωγής». Μήπως, λοιπόν, λέω μήπως, η αναφορά γίνεται για κάποιους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεκδότες που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις;



Όμως, εκτός του κ. Βενιζέλου, ευθύνες έχει και ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο κ. Παπανδρέου και είναι πολιτικό ατόπημα, η μεγαλοπρεπής κολοτούμπα του κ. Τσίπρα να εξαιρέσει, δηλαδή, το Γιώργο Παπανδρέου από το κάδρο των ευθυνών. Πιστεύω πως αυτό το ατόπημα θα το εισπράξει αρνητικά ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες δημοσκοπήσεις, γιατί πλέον, ο λαός μας βιώνοντας την εξαθλίωση και την ανέχεια, αύξησε το εύρος της μνήμης του.

Συνεπώς, μετά όλα τα παραπάνω, συμφωνώ απόλυτα με την ολοκληρωμένη πρόταση για σύσταση επιτροπής διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης για τους Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και Παπανδρέου από το κόμμα της «Χρυσής Αυγής». Αυτή η πρόταση καταλήγει ως εξής: «Για τους λόγους αυτούς αιτούμεθα, την κατά Νόμο άσκηση ποινικής διώξεως κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου (242 ΠΚ), της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ), την άσκηση ποινικής διώξεως κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία (231 ΠΚ) καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία (231 ΠΚ) και την συζήτηση της ως άνω πρότασης στην Ολομέλεια της Βουλής κατ΄ άρθρο 155 του Κανονισμού της Βουλής, με σκοπό την λήψη αποφάσεως για την συγκρότηση της αρμόδιας ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ως άνω περιγραφόμενες παράνομες πράξεις». Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η «Χρυσή Αυγή», ζητά τη στήριξη της προτάσεώς της από τους βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και τους ανεξάρτητους βουλευτές για τη συμπλήρωση των 30 υπογραφών που απαιτούνται για την πρόταση σύστασης επιτροπής διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης για τους Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και Παπανδρέου.

Επίσης, ίσως, στο εγγύς μέλλον να πρέπει να εξεταστούν και οι πιθανές ευθύνες του σημερινού Πρωθυπουργού στην προσπάθεια συγκάλυψης πιθανών ενόχων που θα προκύψουν από τη δικαστική έρευνα.

Σχόλια