«Ηλεκτροπληξία» για εμπόρους οι αυξήσεις ρεύματος


Εντονες είναι οι αντιδράσεις των εμπόρων για τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Τονίζουν ότι δεν αντέχουν να επωμίζονται άλλα κόστη, ενώ, εμμέσως πλην σαφώς, υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό δεν επιτυγχάνεται η μείωση των τιμών.


Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης κάνει λόγο για «προκλητικές» κι «εκτός τόπου και χρόνου» αυξήσεις: «Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει αναδειχθεί σε "φόβο και τρόμο" των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων», λέει χαρακηριστικά και συνεχίζει: «Ο εφιάλτης των αυξήσεων και των συνεχών επιβαρύνσεων επιτείνεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για εμπορικές χρήσεις. Η αύξηση της τάξεως του 10%-12% είναι τουλάχιστον προκλητική, σίγουρα εκτός τόπου και χρόνου, και προσθέτει ένα επιπλέον βάρος στις πλάτες των συναδέλφων μας». Ο κ. Κορκίδης ζητά την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και σημειώνει, εμμέσως πλην σαφώς, τον κίνδυνο να μετακυλιστούν οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων: «Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντί να αλλάζει τα οικιακά και εμπορικά τιμολόγια της ΔΕΗ -17 φορές από τον Αύγουστο του 2006 έως σήμερα- με αυξήσεις που υπερβαίνουν το 60%, καλά θα κάνει να αλλάξει οικονομική πολιτική, προς όφελος της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της μείωσης των τιμών στην ελληνική αγορά».

ΚΟΣΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
«Οχι» και από τον ΣΕΒ

Τη μεγάλη αύξηση στο ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας, 35% μέσα σε ένα χρόνο, που πλήττει άμεσα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής μεταποίησης έθεσε χθες στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος, ανέφεραν έγκυρες πηγές, προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός δήλωσε ενήμερος για την κατάσταση». Οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για τη νέα επιβάρυνση στο κόστος ρεύματος, εξ αιτίας της αύξησης των βιομηχανικών τιμολογίων.
(Ημερησία)

Σχόλια