Βάλτε για πειραματόζωο την… μάνα σας.

γραφει ο αρισταρχος
Ζούμε ημέρες απολύτου σχιζοφρένειας. Κάθε υπουργός οικονομικών “πιάνει” τον ταύρο από τα κέρατα και κάνει τους υπολογισμούς του. Τι διάολο οικονομολόγοι είμαστε με πτυχία και περγαμηνές. Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι να το φάρμακο, η λύση. Αλλά έχουμε πολλά “κακά” σπυριά να αντιμετωπίσουμε. Για παράδειγμα την τρόικα(δύσκολο), το κοινοβούλιο(ίσως), τον λαό(ποιος τον υπολογίζει αυτόν). Χρειάζεται επομένως και ένα άλλο προσόν αυτό του Προκρούστη!

Μπαίνει λοιπόν πάνω στο κρεβάτι όχι η οικονομία αλλά ό λαός. Αυτός φταίει για όλα, αυτός θέλει “εκπαίδευση” αυτός θα πληρώσει. Και αρχίζουν τα πειράματα, τα σφίξε, ξεσφίξε, τράβα, πίεσε και από κάτω ένα τενεκεδάκι. Που θα πάει, θα του πέσουν τα κέρματα. Γι αυτά είναι κατά βάση όλο το παραλήρημα κι ο βιασμός.Και μεγαλύτερη απόδειξη δεν υπάρχει από το πετρέλαιο θέρμανσης. Το γέμισαν ειδικούς φόρους και το βάφτισαν “εξίσωση”. Και να το θαύμα 1,4ευρώ το λίτρο. Και μην πάτε σε καυστήρες και τέτοια αλλά στην απλή σομπίτσα της γριούλας εκεί στα ψηλά με τους μόνιμα αυτή την εποχή βαθμούς στο μηδέν , για να μην πάω ψηλότερα. Θέλει ένα μπετονάκι δέκα λίτρα την ημέρα για να ζεστάνει έναν χώρο στα δέκα τετραγωνικά. Δηλαδή 300λίτρα πετρελαίου τον  μήνα. Δηλαδή 420ευρώ!
420 ευρώ τον μήνα για να ζεσταθεί σε μια καμαρούλα. Και ‘δω έρχεται, καμάρι μου οικονομολόγε, το πρόβλημα που ζητάει επειγόντως λύση. Πως θα πάρει το πετρέλαιο με τα 330ευρώ σύνταξη που της δίνεται τον μήνα; Ας την βάλουμε στην κάψουλα να ξυπνήσει μόλις ανέβει η θερμοκρασία στους 22βαθμούς. Έτσι θα μηδενίσουμε τα άλλα έξοδα. Στην ουσία τίποτε δεν μηδενίζεται όσο υπάρχουν πάγια και… ΕΡΤ. Αναλογιστείτε τι πληρώνουν οι πεθαμένοι μέσω ΔΕΗ στα νεκροταφεία.
Εδώ πάει και η συνταγή του Προκρούστη πάνε όλα. Το ίδιο πρόβλημα με την φλογέρα. Πως θα μπουν εννέα τρύπες σε μία.
Θαύμα παιδάκι ‘μ!. Θαύμα!
Ξέρετε την ιστορία με τον πίθηκο που περνάει το χέρι στο κλουβί και αρπάζει την μπανάνα. Μετά, δυστυχώς, το χέρι δεν περνάει από τα κάγκελα. Η λύση είναι μία και απλή. Ανοίγεις το χέρι και το βγάζεις χωρίς μπανάνα.
Εκεί ανάμεσα στα μεταπτυχιακά δεν βάζετε σαν προσόν και καμιά συζήτηση με τον μπάρμπα-Βαγγέλη τον ψιλικατζή να σας το πει αυτό με πολύ απλά λόγια. Αφου δεν “βγαίνει” η γριούλα θα κόψει ή σε καλύτερη περίπτωση θα περιορίσει αισθητά την κατανάλωση (ο Προκρούστης που λέγαμε). Αλλά επειδή πάλι δεν θα βγει, μπαίνεις εσύ καμάρι μου, σαϊνι μου.
Απέτυχε παταγωδώς η πολιτική σου της εξίσωσης, αφού από τα προβλεπόμενα 500εκατ. εισπράξατε μόλις τα 43εκατ.! 70% κάτω η κατανάλωση. Και μαζί με τα δικά σου ανείσπραχτα έσοδα κλείνουν την δουλειά τους και διανομείς πετρελαίου. Παράπλευρες θα μου πεις. Έ, ‘σείς που σπουδάσατε στην πέραν κοινωνία του χρήματος το θεωρείτε δεδομένο και άρα ψυχρή αντιμετώπιση σαν…αριθμούς.
Δεν ξέρω αν είναι πείραμα αλλά ο άνθρωπος ζει σε κάποια θερμοκρασία. Αν θέλετε να δείτε πως τα καταφέρνουν οι ινδιάνοι και επιβιώνουν σε τέτοια ακραία φαινόμενα βάλτε για πειραματόζωο την… μάνα σας. Όχι την δική μου!   

Σχόλια