Κίνδυνος ματαίωσης της σύμβασης εκμετάλλευσης Πετρελαίου των περιοχών Πρίνου και Νότιας Καβάλας

Τον κίνδυνο ματαίωσης της σύμβασης εκμετάλλευσης Πετρελαίου των περιοχών Πρίνου και Νότιας Καβάλας, αναδεικνύει με σχετική ερώτηση και ΑΚΕ, η Βουλευτής Ν.Κοζάνης και υπεύθυνη του τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή.
Η ΚΑΒΑΛΑ OIL Α.Ε. (θυγατρική της Energean Oil & Gas) είναι η μοναδική εταιρία εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα δηλαδή η μόνη εταιρία που “παράγει” πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που απασχολεί 265 εργαζόμενους και 80 εργολάβους συνεισφέροντας τα μέγιστα στην τοπική και όχο μόνο οικονομία.
Η Energean Oil & Gas προειδοποιεί
για τον κίνδυνο άμεσης αναστολής του συνόλου των εργασιών σε ότι αφορά τις άδειες εκμετάλλευσης Πρίνου και Ν. Καβάλας μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος της εναρμόνισης της σύμβασης μεταξύ αυτής, της θυγατρικής της Καβάλα Oil και του Ελληνικού Δημοσίου (Ν. 2779/1999), με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία περί Υδρογονανθράκων όπως αυτή ψηφίστηκε και βρίσκεται σε ισχύ με τους Ν. 2289/1995 και 4001/2011.
Αν και το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση της υπογραφής της νέας σύμβασης εναρμόνισης ήδη από τις 6 Νοεμβρίου 2012 και σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις των αρμοδίων επιβεβαιώθηκε η παράταση των αδειών, οι καθυστερήσεις για την κύρωσή της στο Κοινοβούλιο δεν έχουν τέλος....




 

Σχόλια