Σουλτς: «οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν και δεν θα κάνουν καμία παραχώρηση στους Βρετανούς»

Να αλλάξει ρότα στο πεδίο της ευρωπαϊκής πολιτικής καλεί ο Μ. Σουλτς τον βρετανό πρωθυπουργό Ντ. Κάμερον. Η ΕΕ δεν θα κάνει παραχωρήσεις στο Λονδίνο λέει στην Deutsche Welle o πρόεδρος του ΕK.
Η στάση του Ντέιβιντ Κάμερον που συνοψίζεται στην πρόταση «πρώτα η η χώρα μου και μετά η Ευρώπη», οδηγεί την ΕΕ σε κρίση, επισημαίνει ο Μάρτιν Σουλτς,
χαιρετίζοντας παράλληλα την απόφαση του βρετανού πρωθυπουργού να αναβάλει την προγραμματισμένη ομιλία του για τη διαμόρφωση νέων σχέσεων Βρετανίας και ΕΕ, εξαιτίας της υπόθεση ομηρείας στην Αλγερία.
«Ακριβώς τη στιγμή που ήθελε να κάνει μια ομιλία για το θέμα των σχέσεων ΕΕ και Βρετανίας, στην οποία θα επέκρινε τους ευρωπαίους εταίρους του, ακριβώς σε αυτή τη στιγμή τους χρειάζεται επειγόντως», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παραπέμποντας στις εξελίξεις στο Μαλί και στην Αλγερία.
Η προγραμματισμένη ομιλία του Κάμερον, που τελικά δεν έγινε θα ήταν περισσότερο μια έκκληση προς το κόμμα του, εκτιμά ο σοσιαλδημοκράτης γερμανός πολιτικός. «Όπως συμβαίνει πολύ συχνά, οι ενέργειες πολλών πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετίζονται περισσότερο με τη χώρα τους παρά με την Ευρώπη», τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς, διευκρινίζοντας ότι «οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν και δεν θα κάνουν καμία παραχώρηση στους Βρετανούς».
Deutsche Welle

Σχόλια