ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Ο ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ 1.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ...

  ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ: ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ Ή Ο ΤΌΜΣΕΝ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ;

Την απόλυτη εξόντωση, φυσική και οικονομική των Ελλήνων πολιτών, η φοροδοτική ικανότητα των οποίων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, λόγω των ανάλγητων μνημονιακών μέτρων αλλά και της άρνησης της τρικομματικής συγκυβέρνησης για γενναία ρύθμιση δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, καταγγέλλει με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
«Οι πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες που χρωστούν στις Εφορίες δεν είναι ούτε φοροφυγάδες, ούτε λαμόγια, ούτε σε καμία από τις λίστες Λαγκάρντ»
υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και υπενθυμίζει στον Ιωάννη Στουρνάρα ότι «πέρυσι τέτοιο καιρό, η Βουλή των Ελλήνων «κατάπιε» απόφαση που είχε πάρει για ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο με 60 δόσεις, επειδή… θύμωσε ο κ. Τόμσεν που δεν τον ερώτησε ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για τη ρύθμιση που έφερε στη Βουλή, αξιώνοντας ως ύπατος κυβερνήτης της χώρας να καταργηθεί ο σχετικός νόμος και να διαγραφεί από το ΦΕΚ!».

Όπως επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στις εφημερίδες, (η τελευταία σήμερα στη Δημοκρατία), σε συνδυασμό και με τη συνέντευξη που έδωσε ο Πωλ Τόμσεν την Κυριακή (Real News) αναφέρουν ότι η Τρόικα με ύφος Σουλτάνου, επιβάλλει στην τρικομματική συγκυβέρνηση να περιορίσει σε απαράδεκτα ελάχιστο αριθμό τις δόσεις προς τις Εφορίες, να προχωρήσει σε κατασχέσεις συντάξεων και μισθών κατευθείαν από τις τράπεζες, να προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων και να ποινικοποιήσει με συλλήψεις τον όποιον Έλληνα που εξαιτίας της μνημονιακής της οικονομικής πολιτικής δεν μπορεί να φοροδοτήσει».

«Αληθεύει ναι ή όχι ότι η Τρόικα σας απαγορεύει να κάνετε γενναίο αριθμό δόσεων, όπως το αποδέχονται Υπουργοί της κυβέρνησης και κορυφαία στελέχη των συγκυβερνητικών κομμάτων; Εσείς κυβερνάτε ή η Τρόικα;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και υπενθυμίζει στον Ιωάννη Στουρνάρα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν καταθέσει εδώ και καιρό πρόταση για το «Εθνικό Ταμείο των Ληξιπρόθεσμων Οφειλετών».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Κύριε Υπουργέ,


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, μόνο το 50% των εσόδων από ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Κράτους, την ώρα που όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι καθίστανται «ληξιπρόθεσμοι» για πάσης φύσεως οφειλές.

Σύμφωνα με τα δικά σας στοιχεία οι Εφορίες για την τελευταία τους «σοδειά», προσδοκούσαν έσοδα 4,6 δις ευρώ. Εισέπραξαν τελικά 2,4 δις ευρώ.

Σας έχω υποβάλλει επανειλημμένες Ερωτήσεις ακόμα και Επίκαιρες, με τις οποίες σας ζητώ να πρυτανεύσει η λογική και το αυτονόητο όταν οι πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες που χρωστούν στις Εφορίες δεν είναι ούτε φοροφυγάδες, ούτε «λαμόγια» ούτε σε καμία από τις λίστες τύπου Λαγκάρντ.

Είναι οι Έλληνες εκείνοι που μέχρι πριν από δύο χρόνια μπορούσαν και φοροδοτούσαν, ρύθμιζαν με τις Εφορίες τις υποχρεώσεις τους, πλήρωναν τις δόσεις τους, ενώ τώρα από τη μνημονιακή πολιτική που εσείς επιβάλλατε, αδυνατούν να φοροδοτήσουν.

Σας υπενθυμίζω ότι πολλοί από τους οφειλέτες έχουν αυτοκτονήσει και άλλοι έχουν διασυρθεί με χειροπέδες και προφυλακίσεις.

Σας υπενθυμίζω ότι πέρυσι τέτοιο καιρό, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2012, η Βουλή των Ελλήνων «κατάπιε» απόφαση που είχε πάρει για ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο με 60 δόσεις, επειδή… θύμωσε ο κ. Τόμσεν που δεν τον ερώτησε ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για τη ρύθμιση που έφερε στη Βουλή, αξιώνοντας ως ύπατος κυβερνήτης της χώρας να καταργηθεί ο σχετικός νόμος και να διαγραφεί από το ΦΕΚ.

Οι τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύονται στις εφημερίδες (η τελευταία σήμερα στη Δημοκρατία), σε συνδυασμό και με συνέντευξη που έδωσε ο Πωλ Τόμσεν την Κυριακή (Real News) αναφέρουν ότι η Τρόικα με ύφος σουλτάνου σας επιβάλλει να περιορίσετε σε απαράδεκτα ελάχιστο αριθμό τις δόσεις προς τις Εφορίες, να προχωράτε σε κατασχέσεις συντάξεων και μισθών κατευθείαν από τις τράπεζες, να προχωράτε σε κατασχέσεις ακινήτων και να ποινικοποιείτε με συλλήψεις τον όποιον Έλληνα εξαιτίας της μνημονιακής οικονομικής σας πολιτικής δεν μπορεί να φοροδοτήσει.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Πιστεύετε ότι με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις ακινήτων και φυλακίσεις θα λύσετε σε μία τέτοια έντονη υφεσιακή εποχή το πρόβλημα του πλέον του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων που είναι οφειλέτες του Δημοσίου;

2.Αληθεύει ναι ή όχι ότι η Τρόικα σας απαγορεύει να κάνετε γενναίο αριθμό δόσεων, όπως το αποδέχονται (μου το έχουν παραδεχθεί σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους) Υπουργοί της κυβέρνησης και κορυφαία στελέχη των συγκυβερνητικών κομμάτων;

3.Στο Υπουργείο Οικονομικών είστε εσείς, ο αναπληρωτής Υπουργός και ο Υφυπουργός, οι αποκλειστικοί και μόνοι που αποφασίζουν και διοικούν ή επί της ουσίας στις καρέκλες σας κάθεται και διατάσσει ο Πωλ Τόμσεν και η παρέα του;

4.Προτιμάτε τις απάνθρωπες διώξεις εναντίον των Ελλήνων που εξακολουθούν να είναι έντιμοι αλλά ανίκανοι πλέον να φοροδοτήσουν ή να εφαρμόσετε αυτό που λέει η παροιμία η οποία πηγάζει από τη σοφία των ανθρώπων και της παράδοσης «μάζευε και ας είναι ρώγες;».

Σας υπενθυμίζω για μία ακόμα φορά να συμβουλευτείτε και την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το «Εθνικό Ταμείο των Ληξιπρόθεσμων Οφειλετών» που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματός μας anexartitoiellines.gr.




Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Σχόλια