Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Παραρτήματος Ξάνθης της ΕΑΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας επισυνάπτω το ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, προς τον κ. Πρωθυπουργό, που εκδόσαμε σήμερα  13 ΔΕΚ 2012, στην Γενική Συγκέντρωσή μας, με την παρουσία όλων των Τοπικών Αρχών, του Προέδρου της ΕΑΑΣ και 2 μελών του ΔΣ/ΕΑΑΣ, όπως και  των 158 παρόντων μελών μας.
Το παραπάνω ΨΗΦΙΣΜΑ επιδόθηκε στα Τοπικά ΜΜΕ, για την ενημέρωση της Τοπικής Κοινωνίας, όπως και με παράκληση για την προώθηση του στα αντίστοιχα των μεγάλων Πολεων. (κυρίως ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).Το παρόν απευθύνεται:
α. Στην ΕΑΑΣ, όπως και στα 42 Παραρτήματά της σε όλη τη Χώρα για την ενημέρωσή τους  και την προώθηση και ενημέρωση όλων των συναδέλφων, κατά την κρίση τους.
 
β. Σε όλα τα  Μέλη μας, που παρακαλούνται για την προώθησή του, στους γνωστούς τους.
  Για το ΤΣ/ ΕΑΑΣ Ξάνθης
            Με εκτίμηση
Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης
         Πρόεδρος  ΤΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΕΑΑΣ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
Βενιζέλου 60, ΞΑΝΘΗ, 67100 Τηλέφωνο/FAX:25410/25425
ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
     Στην Ξάνθη σήμερα την 13 Δεκεμβρίου   2012, οι απόστρατοι περιοχής, μέλη της ΕΑΑΣ και  του Παραρτήματος Ξάνθης, διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση μας,  που απορρέει από την απόγνωση μας,  για την εκ νέου στοχοποίηση με τη σχεδιαζόμενη εφαρμογή δυσβάστακτων νέων Οικονομικών περικοπών, από το Υπουργείο Οικονομικών, που αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν την Κοινωνική μας Ομάδα στην εξαθλίωση  και “φτωχοποίηση’’ μας .
     Προβάλουμε σήμερα  εδώ από την  Ξάνθη,  στην Γενική Συγκέντρωση όλων των μελών μας, που την συγκαλέσαμε εκτάκτως για το σκοπό αυτό,  την ενότητά μας και τα δίκαια αιτήματά μας, σε σας Κύριε Πρωθυπουργέ και εκφράζουμε την αντίθεσή μας,  διαμαρτυρόμενοι έντονα, για τις δρομολογούμενες αποφάσεις σε βάρος μας, από τον κ. Υπουργό Οικονομικών.         
        Κύριε Πρωθυπουργέ και λοιπά Μέλη της Κυβέρνησης,
     Σας ενημερώνουμε, για ότι αφορά τις   περικοπές και τις μειώσεις στις συντάξεις μας, ότι  μέχρι σήμερα  έχουμε υποστεί:
Ø Με το ν. 3847/2010, τα δώρα εορτών και αδείας μετονομάζονται σε επιδόματα και το ύψος καθορίζεται 400 ευρώ για Χριστούγεννα και 200 ευρώ για Πάσχα και καλοκαιρινή άδεια.
Ø Με τον ίδιο νόμο τα επιδόματα σταματούν να χορηγούνται σε όσους έχουν ηλικία μικρότερη των 60 ετών και αποστρατεύτηκαν με αίτηση τους ή σε μικτές συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ.
Ø Με το ν.3865/2010, επιβάλλεται από 01-08-2010 η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (1η ΕΑΣ) για μικτή σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ σε ποσοστά από 3 έως 10%.
Ø Με τον ίδιο νόμο επί της ουσίας απαγορεύτηκε η εργασία στους αποστράτους.
Ø Με απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ, μειώνεται το μέρισμα για το 2011, κατά 25%. Ανάλογες μειώσεις αποφάσισαν τα ΔΣ του ΜΤΑ και του ΜΤΝ.
Ø Με το ν.3986/2011, μειώνεται το αφορολόγητο από 12.000 ευρώ σε 8.000 ευρώ.
Ø Με τον ίδιο νόμο & το ν.4002/2011, επιβλήθηκε Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης για μικτά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ 1% και πάνω από 20.000 ευρώ 2%.
Ø Επίσης με τους ανωτέρω νόμους, αναπροσαρμόζεται η 1η ΕΑΣ σε ποσοστά 6 έως 14%, ενώ επιβάλλεται και 2η ΕΑΣ σε όσους έχουν ηλικία κάτω των 60 ετών στη μικτή σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ, 6 έως 10%.
Ø Με το ν.4024/2011, μειώνεται από 01-11-2011, η μικτή σύνταξη 40% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ σε όσους είναι κάτω των 55 ετών και δεν είχαν συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας.
Ø Με τον ίδιο νόμο, μειώνεται από 01-11-2011, η μικτή σύνταξη 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ σε όλους τους υπόλοιπους.
Ø Με το ν.4051/2012, μειώνεται από 01-01-2012, η μικτή σύνταξη 12% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.
        Κύριε Πρωθυπουργέ και λοιπά Μέλη της Κυβέρνησης,
     Σας ενημερώνουμε, ότι οι περικοπές και οι μειώσεις στις συντάξεις μας, που σχεδιάζονται, λόγω των ψηφισθέντων νόμων αλλά και κατά το δοκούν ερμηνειών γνωμοδοτήσεων της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι οι ακόλουθες:
Ø Με νέα απόφαση του ΜΤΣ, μειώνεται το μέρισμα για το 2012, κατά 25%. Ανάλογη μείωση αποφάσισε και το ΔΣ του ΜΤΑ.
Ø Λόγω παλαιάς γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε συνδυασμό του ν.4093/2012,  επανυπολογίζεται (μειώνεται) η σύνταξη σύμφωνα με νέο βασικό μισθό, λόγω εξορθολογισμού του μισθολογίου των ΕΔ και των ΣΑ, παραβλέποντας ηθελημένα την από 31-10-2012 νεότερη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΕΣ, περί του αντιθέτου.
Ø Με τον ίδιο νόμο, μειώνεται η σύνταξη, αφού προστεθεί το ήδη μειωμένο κατά 50% μέρισμα του ΜΤΣ, στο ποσό του αθροίσματος που υπερβαίνει τα €1.000 σε ποσοστά 5 ή 10 ή 15%.
Ø Αναμένεται επίσης νέα μείωση το 2014 λόγω νέου ειδικού μισθολογίου των ΕΔ και των ΣΑ.
      Κύριε Πρωθυπουργέ και λοιπά Μέλη της Κυβέρνησης,
     Οι επιπτώσεις για μέρος  από τα παραπάνω δυσμενή, σας έγιναν γνωστά, με επιστολή που σας απηύθυναν στις 11 Νοε 2012, με το Συντονιστικό τους Όργανο οι 3 Ενώσεων Αποστράτων (ΕΑΑΣ - ΕΑΑN και ΕΑΑΑ), όπως και από συναφές έγγραφο του κ. ΥΦΕΘΑ (προς ΥΠΟΙΚ/ ΓΛΚ, στις  20 Νοε 2012, χωρίς ωστόσο αμφότερα τα έγγραφα να τύχουν, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, της δέουσας απάντησης ή και αντιμετώπισης από τον κ. Υπουργό Οικονομικών.
     Αν στα παραπάνω δυσμενή, συνυπολογισθούν  και τα μέτρα που αφορούν όλους τους Έλληνες (χαράτσι στη ΔΕΗ, η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, η αύξηση της τιμής της βενζίνης, του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου η περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου, κλπ), η Σύνταξη ή μάλλον το Οικογενειακό εισόδημα των Αποστράτων έχει μειωθεί σε ποσοστά άνω των 60%, με αποτέλεσμα να μη μπορούν πλέον, να πληρώνουν ούτε τα στεγαστικά τους δάνεια και άλλες οικονομικές  δεσμεύσεις και βάρη, που είχαν αναλάβει.
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
1. Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, όπως και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας, και δεν επιθυμούμε ειδικά προνόμια και εξαιρέσεις έναντι του υπόλοιπου ελληνικού Λαού και δεν διεκδικούμε να διαλάθουμε των θυσιών του.
2. Είμαστε οι τελευταίοι που θα έβαζαν το συντεχνιακό ή προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας γιατί είμαστε μία κοινωνική ομάδα που έχει έμπρακτα προσφέρει σημαντικότατο κοινωνικό έργο, έμμεσα ή άμεσα.
3. Επισημαίνουμε  ότι, αν  εξαιρέσουμε τους ανέργους, καμία άλλη κοινωνική ομάδα δεν έχει υποστεί τέτοιας κλίμακας διωγμό από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων 3 ετών.
4. Δεν  ξεχνάμε εξάλλου και τις άδικες και αντισυνταγματικές περικοπές με ηλικιακά κριτήρια,  που πλήττουν κατά κύριο λόγο τους αποστράτους, όπως  και τη ρητή προεκλογική σας υπόσχεση για άρση αυτών. 
5. Αναρωτιόμαστε εύλογα,  γιατί να υποστούν οι Απόστρατοι διπλές και τριπλές μειώσεις στις συντάξεις μας, σε αντίθεση με τους λοιπούς συνταξιούχους,  που θα υποστούν μόνο μία.
     Σας Καλούμε  Κύριε Πρωθυπουργέ, όπως και τα άλλα Κόμματα που στηρίζουν την  Κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή ενόψει και των Εορτών των Χριστουγέννων που έφθασαν, να διορθώσετε  τη διαφαινόμενη αυτή αδικία, που δρομολογείται για  να συντελεστεί  μονομερώς, σε βάρος των αποστράτων, από τον κ. Υπουργό Οικονομικών.
     Σας δηλώνουμε,  από την Ξάνθη, όπως έπραξαν προ 3-ημέρου  και οι Συνάδελφοι μας από τη Λάρισα,  ότι οι  εμείς οι απόστρατοι:
Ξάνθη, 13  Δεκεμβρίου 2012
Για το Τοπικό Συμβούλιο  του Παραρτήματος  Ξάνθης  της ΕΑΑΣ.
                     Ο
              Πρόεδρος
   Γεώργιος Γεωργιάδης                                
          Υπτγος ε.α.

Σχόλια