Οι τηλεθεατές είναι καταναλωτές;

Οι τηλεθεατές είναι καταναλωτές;
Αφελής ερώτηση!

Έμμεσα είναι, ....δεν το συζητάμε.

Εδώ μιλάμε για το άμεσο, το τηλεοπτικό προϊόν, αυτό καθ' αυτό.

Όσον αφορά βέβαια το πρόβλημα της ποιότητας, αυτό είναι θέμα του καθενός, ....τι δηλαδή θα επιλέξει να δει για να ενημερωθεί και να ψυχαγωγηθεί.
Όμως οργιάζει στα μουλωχτά -αγαπητοί, πλην εύπιστοι συνέλληνες- ο τζόγος και η "εκπόρνευση" της τσέπης των νέων παιδιών και των γονιών τους από αξιοπρεπή κατά τα άλλα, ηλεκτρονικά μέσα.

Σοβαροφανή -την ήμερα- κανάλια, την νύχτα γίνονται "εκμαυλιστές" και ληστές της τσέπης αφελών, μέσω των "90.11.." ή παρεμφερών αριθμών πονηρών κλήσεων, με "αθώα" παιγνίδια επίλυσης σταυρόλεξων ή "σεξοεξώθησης" για τηλεφωνική επικοινωνία, μέσω ξέκωλων κυριών της διεθνούς πορνογραφίας.


Οι κύριοι και οι κυρίες του Ραδιοτηλεοπτικού, φαίνεται -φευ- ότι καθεύδουν από εσπέρας και έτσι δεν βλέπουν το ξεχαρβάλωμα της μεταμεσονύχτιας TV!

Άξιος ο μισθός του και μαλάκες εμείς -ο λαός- που τους πληρώνουμε !







Αλλά επειδή πρέπει να είμαστε και δίκαιοι:



ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛ. ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΝΤ1, TΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΌΡΑΣΗΣ ΕΞΈΔΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠ' ΑΡΙΘΜΌΝ 610-12.11.2012 ΑΠΟΦΑΣΗ -ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΏΝ ΆΛΛΩΝ- ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΤΗΛΕΚ'ΥΒΟ" ΑΝΑΦΈΡΕΙ: (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ)






ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Α Π Ο Φ Α Σ Η Αριθ. 610/12.11.2012 Σήμερα ημέρα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, η Αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου και τα μέλη Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Αποστολάς. Απών το μέλος Γεώργιος Στεφανάκης

Αιτιολογικό
ΑΝΤΕΝΝΑ, του υποβληθέντος υπομνήματος και της παρακολουθήσεως, από τα αρχεία της υπηρεσίας μέσω συστήματος ΠΑΝΟΠΤΗ, του τηλεπαιχνιδιού με τίτλο «Τηλεκύβος» που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό....προέκυψαν τα ακόλουθα:

Εκ των στοιχείων του φακέλου, της ακροάσεως του εκπροσώπου της εταιρείας με την επωνυμία ΑNTENNA TV Α.Ε., ιδιοκτήτριας του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού με διακριτικό τίτλο
ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ Ο Α. ΚΑΝΑΚΗΣ -ΕΞ' ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ- ΣΤΟ RADIO ARBYLA !
 
   
Ο Τηλεκύβος ενεργοποιείται χειροκίνητα ανά τακτά διαστήματα χωρίς να το γνωρίζουν οι τηλεθεατές και σε κάθε περίπτωση ανά μισή ώρα τουλάχιστον. Ο τηλεθεατής που επιλέγεται τυχαία από τον μηχανισμό συνδέεται άμεσα και ζωντανά με την εκπομπή και μόνο εάν επιλύσει τον γρίφο θα κερδίσει το έπαθλο που αναγράφεται στην οθόνη. Οι γρίφοι είναι παιχνίδια γνώσεων, ορθογραφίας και παρατηρητικότητας. Κάθε κλήση αποτελεί μια αυτοτελή προσπάθεια συμμετοχής στην εκπομπή. Δεν υπάρχει αναμονή στην κλήση και μαθαίνετε άμεσα αν θα βγείτε στον αέρα. Μια κλήση δεν εγγυάται την σύνδεση με το στούντιο. Οι καλούντες δεν συμμετέχουν αυτομάτως στην εκπομπή. Η επιλογή του τυχερού που συνδέεται με την εκπομπή δεν εξαρτάται από τις δεξιότητες ή γνώσεις υ, λλά γίνεται με τυχαία και με πιθανότητες τουλάχιστον 1/3000 " (!)




Για τους λόγους αυτούς Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης,

Επιβάλλει στην εταιρεία με την επωνυμία ANTENNA TV Α.Ε., ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού με διακριτικό τίτλο ΑΝΤΕΝΝΑ την διοικητική κύρωση του προστίμου των 200.000 ευρώ.

Κατά το άρθρο 4 παράγραφος 3 του Ν. 2328/1995, όπως έχει μετά την δια του άρθρου 23 παρ. 5 εδαφ. β του Ν. 3166/2003 αντικατάστασή της, η παρούσα απόφαση

κατά την προαναφερόμενη κύρωση, είναι εκτελεστή κατά:
1. Της εταιρείας ΑΝΤΕΝΝΑ TV Α.Ε., που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, στην οδό Κηφισίας 10-12, με ΑΦΜ 099877634, Δ.Ο.Υ. ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
2. Του Μηνά Κυριακού του Ξενοφώντος, κατοίκου Αμαρουσίου Αττικής, στην οδό Κηφισίας 10-12, με ΑΦΜ 019203337, Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, πρόεδρος Δ.Σ. και νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε την 6η Νοεμβρίου 2012, συντάχθηκε την 12η Νοεμβρίου 2012 και δημοσιεύθηκε κατά την 3η Δεκεμβρίου 2012.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Ρ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ


ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ κε ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1, ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΣΟΒΑΡΟ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (ΠΛΗΝ ΤΗΣ "ΑΤΥΧΟΥΣ" ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΟΥ "ΕΠΝΙΞΕΣ" -ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ- ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Σ' ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ) ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΈΨΟΥΝ ΤΑ "ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ", ΟΣΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΆΝΗΣΗ "ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΥΒΟΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΦΤΩΧΑ -ΠΛΕΟΝ- ΠΟΡΤΟΦΌΛΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΏΝ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΊΔΑΣ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΜΈΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΊΟ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ !
ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΤΕΛΕΙΏΣΑΤΕ, ΣΑΣ ΕΧΩ ΔΙΑΓΡΆΨΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΎ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΌΣ, ΑΠΌ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΏ.
ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΠΡΟΒΟΛΈΣ ΣΑΣ, ΣΑΝ ΑΥΤΉ ΜΕ ΤΟΝ "ΑΡΜΕΝΟΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ" ΣΟΥΛΤΆΝΟ ΣΑΣ !


(Εστάλη από τον φίλο μας κύριο Γεώργιο Δ.
φωτογραφία από: http://www.sportdog.gr/) 

http://eleftheroiellines.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5826.html

 

Σχόλια