Παιγνίδι για δύο ο ΟΠΑΠ

Γράφτηκε και παράλληλα συζητείται μετ’ επιτάσεως ότι η Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη έχει έρθει σε συμφωνία με τον κινεζικό κολοσσό Fosun, προκειμένου να συμμετάσχουν από κοινού σε κοινοπραξία η οποία θα διεκδικήσει το μετοχικό πακέτο του ΟΠΑΠ που βγαίνει από το ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση. Και ότι μαζί τους θα συμμετάσχει στο κοινοπρακτικό σχήμα και ο όμιλος Λασκαρίδη, του γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος παλαιότερα είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση της Ιντραλότ (κατά τη διάρκεια των καλών ημερών για το Χρηματιστήριο), κάτι όμως που δεν υλοποιήθηκε.

Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως, μολονότι πράγματι υπήρξαν επαφές, το deal Κόκκαλη - Κινέζων δεν έκλεισε, τουλάχιστον ακόμη, καθώς οι Κινέζοι δεν είναι της… δουλειάς, ενώ έχουν ήδη πάρει πληροφορίες ότι η Ιντραλότ δεν σκοπεύει να βάλει… χοντρά λεφτά στον διαγωνισμό, άρα θα… τα βάλουν αυτοί, οι Κινέζοι, ενώ ο όμιλος Κόκκαλη ενδιαφέρεται κυρίως για την εξασφάλιση της προνομιακής της σχέσης με τον Οργανισμό, απ’ όπου και χωρίς ρίσκο διαχρονικά κερδίζει. Ταυτόχρονα, ο όμιλος Λασκαρίδη (Καζίνο Πάρνηθας), που εφέρετο να έχει συμφωνήσει, διαψεύδει κατηγορηματικά την εμπλοκή του στον διαγωνισμό και στη συγκεκριμένη κοινοπραξία. Και οι καλά γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι οι διαρροές για κλεισμένη συμφωνία αποτελούν περισσότερο ευσεβείς πόθους του προνομιακού προμηθευτή του Οργανισμού, παρά προχωρημένη διαπραγμάτευση.
Υπό την έννοια αυτή, με βάση τα δεδομένα που μέχρι στιγμής διαμορφώνονται, ο ΟΠΑΠ θα παιχτεί μεταξύ δύο: των κοινοπραξιών όπου ηγούνται ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Δημήτρης Κοπελούζος. Οι όμιλοι αυτοί φέρονται να έχουν εξασφαλίσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για την πολύ μεγάλη αυτή επένδυση, οπότε το πού θα καταλήξει ο ΟΠΑΠ θα κριθεί κατά πάσα πιθανότητα στις… λεπτομέρειες, που δεν είναι άλλες από το ΠΟΙΟΣ θα δώσει τα ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ. Τίποτε άλλο…
axiaplus.gr

Σχόλια