Ο Ελληνισμός θρηνεί για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.

Σαν σήμερα το 1943, όλοι οι άρρενες του χωριού σε ηλικία άνω των 14 χρόνων, 1.101 συνολικά στον αριθμό, εκτελέστηκαν μαζικά στη Ράχη του Καππή, με ριπές πολυβόλων και με τη χαριστική βολή.
Τα γυναικόπαιδά τους, που ήταν φυλακισμένα μέσα στο σχολείο στο οποίο έβαλαν φωτιά οι Γερμανοί κατακτητές, γλύτωσαν σαν από θαύμα την αποτέφρωση, αφού κατάφεραν με απεγνωσμένες γροθιές και κλωτσιές να σπάσουν τα πορτοπαράθυρα.

Μανάδες, αδελφές, σύζυγοι, κόρες, νήπια έσκαβαν επί μέρες με τα νύχια τους το παγωμένο από το χειμώνα χώμα, για να θάψουν τα κατακρεουργημένα πτώματα των συγγενών τους. Στέγη να μείνουν δεν είχαν, αφού κάθε σπίτι ή αποθήκη, είχε μετατραπεί σε στάχτη και αποκαΐδια, ούτε και μπουκιά τροφής να φάνε, αφού ότι σοδειές ή τρόφιμα υπήρχαν, μαζί με εμπορεύματα, χρήματα, τιμαλφή κ.α. είχαν φορτωθεί στον οδοντωτό σιδηρόδρομο σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο που προηγήθηκε της σφαγής των κατοίκων και της πυρπόλησης του χωριού.
Και όλα αυτά, ενώ ο Γερμανός Διοικητής επί τρεις ημέρες παραπλανούσε τους εγκλωβισμένους μέσα σε κλοιό στρατιωτών Καλαβρυτινούς ότι δεν κινδύνευε τάχα η ζωή τους και ότι η επιχείρηση αφορούσε μονάχα σε αντίμετρα έναντι των ανταρτών που είχαν λάβει μέρος στη μάχη της Κερπινής και στον εντοπισμό Γερμανών τραυματιών.
Οι μνήμες δεν σκοτώνονται, ούτε και η τιμή που αποδίδουμε στους μάρτυρες του Έθνους μας πρόκειται ποτέ να πεθάνει.
Όσο και αν καταβάλλεται προσπάθεια για μία νέα, τάχα σύγχρονη, καταγραφή των σελίδων της Ιστορίας του Ελληνισμού, όπου τα βάσανα, οι κακουχίες και οι γενοκτόνες επιχειρήσεις σε βάρος μας παρουσιάζονται με αμβλυμμένες περιγραφές και τα απελευθερωτικά επιτεύγματα και οι ηρωϊκές εποποιϊες μας περίπου ως επιθετικές πράξεις, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν ξεχνάμε ποτέ ποιοι είμαστε, πώς πορευτήκαμε, τι περάσαμε, πως τα καταφέραμε και πόσα σπουδαία και σημαντικά πράγματα είμαστε ικανοί να φέρουμε σε πέρας.
Διερχόμαστε μία σκοτεινή περίοδο στο παρόν.
Οι τωρινοί κατακτητές χρησιμοποιούν οικονομικά και πολιτικά μέσα ποδηγέτησης και στραγγαλισμού της Πατρίδας μας, αποσκοπώντας στην αφαίρεση της κυριαρχίας μας, στην κατάργηση της ελευθερίας μας, στην απαλλοτρίωση του εθνικού πλούτου μας και μέσω της άγριας και αλαζονικής πολιτικής που επιβάλλουν, στην εξαθλίωση της κοινωνίας μας και στην ερημοποίηση της ζωής του τόπου μας.
Το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μαζί με όλους τους ανένταχτους συμπατριώτες που νιώθουν παρ’ όλα αυτά και εκείνοι το ίδιο ανεξάρτητοι, σε έναν κοινό αγώνα δίχως εκπτώσεις, δειλίες και συμβιβασμούς, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας οδηγήσει ή να μας εξαναγκάσει σε καμιά πολιτική ή οικονομική επιβουλή και επιβολή. Πόσο μάλλον, στην κυβέρνηση μίας χώρας η οποία ακόμη και σήμερα μας χρωστά ένα τεράστιο υπόλοιπο του κατοχικού δανείου, μαζί με τους νόμιμους τόκους, ενώ δικαιούμαστε για όλες τις βαρβαρότητες σαν εκείνη του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων τις σωστές και νόμιμες πολεμικές επανορθώσεις.
Ας πάνε οι κ.κ. Μέρκελ, Σόϊμπλε και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι που έχουν κατά καιρούς λοιδορήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες στο Λευκό Σταυρό της Ράχης του Καππή, να διαβάσουν τα ονόματα και τις ηλικίες των 1.101 σφαγιασθέντων και ίσως καταλάβουν ποιοι είναι πραγματικά οι Έλληνες, τι φόρο αίματος έχουν καταβάλλει στην Ελεύθερη Ευρώπη και πώς η εθνική περηφάνεια ενός λαού αντιτάσσεται στον ξένο απολυταρχισμό, την επιθετικότητα και την αλαζονεία.
 

Σχόλια