Έρχεται μνημόνιο για το αέριο στην Κύπρο...Πάνε και οι κουμπάροι...

Δεν γνωρίζουμε τι συμφωνήσαμε, κατήγγειλε ο Νικόλας Παπαδόπουλος
Θα καθοριστούν κανονισμοί, οι οποίοι θα ελέγχουν τις εισροές και τις εκροές από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου και θα ελέγχονται μέσω του προϋπολογισμού, ο οποίος θα εγκρίνεται από την Τρόικα

Για την ύπαρξη ενός μνημονίου για το φυσικό αέριο, που καθορίζει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν εντός του 2013, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.
«Θα έχουμε ένα νέο μνημόνιο για το φυσικό αέριο, πιθανώς εντός του 2013, γιατί είναι ξεκάθαρο από τη σχετική πρόνοια του μνημονίου ότι θα καθοριστούν κανονισμοί, οι οποίοι θα ελέγχουν τις εισροές και τις εκροές από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου και θα ελέγχεται αυτός ο θεσμός και αυτή η διαδικασία μέσω του προϋπολογισμού, ο οποίος θα εγκρίνεται από την Τρόικα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, αυτός ο θεσμός, ο οποίος θα διαμορφωθεί μέσω κανονισμών, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τόσο την ανάγκη της οικοδόμησης της απαραίτητης υποδομής για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, όμως θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τη μείωση του δημόσιου χρέους της Κύπρου, αλλά και την επένδυση για τις μελλοντικές γενεές. «Άρα φαίνεται ότι, σε ό,τι αφορά πολλές πτυχές του τελικού μνημονίου με την Τρόικα, απλώς έχουμε συμφωνήσει ότι θα συμφωνήσουμε και δεν γνωρίζουμε το ακριβές περιεχόμενο αυτής της τελικής συμφωνίας», κατέληξε.
sigmalive.com

Σχόλια