Γ. Νταβρής: Αν δεν βρείτε τρόπους να καταργήσετε και να πάρετε πίσω αυτά τα μέτρα...η ελληνική κοινωνία θα τιναχτεί στον αέρα

«Αγαπητοί συνάδελφοι, αν κανείς περπατήσει στην Αθήνα και πάει και περάσει μπροστά από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μετά πάει στις γειτονιές και δει τα σχολεία, όπως και στην πόλη που διαμένω, στην Πάτρα, θα δει ποιος είναι το αφεντικό. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αγοράσει τα ωραιότερα κτήρια με τους κίονες και τα σχολειά είναι χαμόσπιτα.
Εάν πάει κανείς από το πίσω μέρος του σχολείου, εκεί που σκοτώθηκε ο Τεμπονέρας, ο χώρος που πάνε τα παιδιά μοιάζει με χώρο φυλακών. Όμως, οι τράπεζες και οι τραπεζίτες ζουν στη χλιδή.
Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι ολοφάνερο ότι αυτός ο δρόμος είναι η απόλυτη καταστροφή. Είμαι υποχρεωμένος, όμως, ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης να κάνω και μία οικονομική πρόταση, που θα πρέπει να υλοποιηθεί και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Από ποιους, κύριοι, θα βρείτε τα λεφτά; Από τις τσέπες τις άδειες; Από αυτούς που δεν έχουν να πάρουν γάλα στα παιδιά τους; Από αυτούς τους αξιοπρεπείς ανθρώπους, που τους έχετε λιώσει;
Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, ακούσατε ποτέ αλήθεια αυτόν που ίδρυσε το ΣΔΟΕ τώρα που συζητούμε για τις λίστες, τον κ. Κανελλόπουλο; Τον ακούσατε; Είπε ότι χρειάζονται σαράντα οχτώ ώρες να πείτε στον κ. Προβόπουλο να πάρει τη βάση δεδομένων της Τραπέζης της Ελλάδος και να την «παντρέψετε» μαζί με το TAXIS και το ELEGXIS και δεν χρειάζεται λίστα Λαγκάρντ, που την παίρνει ο κ. Βενιζέλος και την κρατάει ή τη ζητήσατε πάλι από την κυρία Λαγκάρντ.
Θα τους βρείτε όλους και θα εφαρμόσετε το Σύνταγμα, που λέει ότι ο καθένας σύμφωνα με το νόμο, προσφέρει στην εθνική οικονομία σύμφωνα με αυτό που έχει. Γιατί δεν το κάνετε;
Προβλέπει ο Προϋπολογισμός να κάνετε ηλεκτρονική είσπραξη του φόρου; Ποιους προστατεύετε; Δεν τα ξέρετε; Προβλέπεται για να τον ψηφίσουμε;
Κύριε Υπουργέ, ένας δρόμος υπάρχει για να μην τιναχθεί η κοινωνία.
Με καινούριο Προϋπολογισμό, με καινούρια μέτρα, να καταργήσετε τα παλιά και να βάλετε να πληρώσουν αυτοί που έχουν, οι έχοντες και κατέχοντες, που θα έλεγε κάποιος, αν και δεν είναι κανείς από το ΠΑΣΟΚ εδώ σήμερα. Μόνο αυτή η λύση υπάρχει για να μην τιναχτεί η κοινωνία στον αέρα. Δεν υπάρχει άλλη.
Επειδή ο χρόνος περνάει και είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ τους επόμενους ομιλητές, εγώ δηλώνω για τελευταία φορά στον Προϋπολογισμό, ότι αυτός ο Προϋπολογισμός είναι ο δρόμος για τον όλεθρο. Αν δεν βρείτε τρόπους να καταργήσετε και να πάρετε πίσω αυτά τα μέτρα, εάν δεν βάλετε να πληρώσουν αυτοί που έχουν, η ελληνική κοινωνία θα τιναχτεί στον αέρα». 
(ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013)
 

Σχόλια