Ο Ομπάμα νικητής των εκλογών

Έπειτα από σκληρή αναμέτρηση, ο Μπαράκ Ομπάμα επικράτησε του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ εξασφαλίζοντας μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο. Ο Ρόμνεϊ παραδέχθηκε την ήττα του.
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ έδωσαν μάχη "στήθος με στήθος" για τον συνολικό αριθμό ψήφων στις χθεσινές προεδρικές εκλογές, αλλά στους εκλέκτορες, από τους οποίους στο αμερικανικό εκλογικό σύστημα προκύπτει ο νικητής, η επικράτηση του δημοκρατικού προέδρου έλαβε διαστάσεις θριάμβου, καθώς εξασφάλιζε πάνω από 330 έναντι περίπου 220 του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του.

Για να εξασφαλίσει την προεδρία ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης χρειαζόταν να νικήσει στις περισσότερες αβέβαιες πολιτείες συμπεριλαμβανομένης της Φλόριντα, του Οχάιο και της Βιρτζίνια όπου, όμως, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείτο, έστω και οριακά. Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ δεν είχε μέχρι το πρωί παραδεχθεί την ήττα του, αμφισβητώντας την επικράτηση Ομπάμα στην κρίσιμη πολιτεία του Οχάιο. Γύρω στις 8.00 ώρα Ελλάδας ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος εμφανίστηκε στους οπαδούς του και παραδέχθηκε την ήττα του, λέγοντας ότι συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα για τη νίκη του.  Deutsche Welle

Σχόλια