ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΙΟΤΗΔΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Κατά το παρελθόν έχω αναφερθεί στους πολιτικούς απατεώνες που μας κυβερνούν στα χρόνια της μεταπολίτευσης, μηδενός εξαιρουμένου. Όλες οι κυβερνήσεις από το 1975 έως και το 2004 προετοίμασαν συνειδητά την καταστροφή της Ελλάδας. Από την Κυβέρνηση, όμως, της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή άρχισε η υλοποίηση της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού και της εκποίησης της χώρας σε άλλους ιδιοκτήτες.
Από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού και της πατρίδας, ήταν η μη εφαρμογή από την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αλλά και από όλες τις άλλες κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, του νόμου 3723, περί ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 250 – 9 Δεκεμβρίου 2008.
Στο άρθρο 5, λοιπόν, του παρόντος Νόμου αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατίθενται τίτλοι του Ελληνικού Δημοσίου κατά το άρθρο 3 του παρόντος, οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν της ρευστοποίησης των τίτλων για χορήγηση δανείων στεγαστικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς όρους, η δε παρεχόμενη εγγύηση κατά το άρθρο 2 δύναται να αφορά σε χορηγήσεις προς επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας». Επίσης στο άρθρο 4 του παρόντος Νόμου 3723 αναφέρεται πως τα κονδύλια που θα δοθούν θα είναι συνολικού ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο σημείο αυτό βρίσκεται και το πολιτικό έγκλημα που διέπραξαν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά. Αυτά τα 23 δις ευρώ που πήραν οι τράπεζες, ουδέποτε τα διοχέτευσαν στην αγορά, όπως ορίζει ο συγκεκριμένος νόμος 3723 και επί της ουσίας τα οικειοποιήθηκαν. Γιατί όταν αυτά τα ομόλογα έληξαν (τριετής η διάρκειά τους) το Μάρτιο του 2012, αντί να πληρωθούν από τις τράπεζες που τα είχαν ρευστοποιήσει, πληρώθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο και αύξησαν το δημόσιο χρέος σε ένα μόλις τρίμηνο (Απρίλιος-Ιούνιος 2012). Επιβάρυναν δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους. Το τραγικό, όμως, αυτό έγκλημα συνεχίστηκε και από τις άλλες κυβερνήσεις μετά την κυβέρνηση Καραμανλή και έτσι οι τράπεζες μέχρι σήμερα έχουν λάβει 233 δις ευρώ, κατ΄ εφαρμογή του Νόμου 3723, αλλά χωρίς ποτέ να τηρήσουν το άρθρο 5 του νόμου αυτού, διοχετεύοντας τον πακτωλό αυτών των χρημάτων, στην τόνωση της αγοράς και στις στεγαστικές ανάγκες των πολιτών. Σημειώστε δε, πως από αυτά τα 233 δις ευρώ, το 2013 λήγουν 44 δις ευρώ και είμαι πεπεισμένος πως θα ακολουθήσουν την τύχη των 23 δις ευρώ. Δηλαδή να επιβαρύνουν το Δημόσιο χρέος.
Όλα τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτή η πολιτική αλητεία και αγυρτεία εξακολουθεί να υφίσταται και από την παρούσα κυβέρνηση. Όλοι θυμόμαστε πως αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, η Κυβέρνηση Σαμαρά τρομοκρατεί τον Ελληνικό λαό, διακηρύσσοντας με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους, πως εάν δεν πάρουμε την δόση των 31,5 δις ευρώ από την τρόικα, τότε η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Όμως, αποκρύπτουν το γεγονός πως από τα 31,5 δις ευρώ που θα λάβουμε, τα 25 δις ευρώ, περίπου, θα δοθούν εκ νέου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Άλλωστε, αυτό το δήλωσε και ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Συνέδριο της εφημερίδας «International Herald Tribune», όταν είπε: «τα χειρότερα έχουν περάσει, είμαι αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση, που είναι απαραίτητη για να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, να καλύψει τις οφειλές της προς τον ιδιωτικό τομέα και να δοθεί ρευστότητα στην οικονομία».
Στους ίδιους δραματικούς τόνους κινήθηκε, ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά την 22η Σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 18 Οκτωβρίου 2012, όταν δήλωνε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, από την Πρωτεύουσα του Βελγίου και της ΕΕ: «Βρήκα κατανόηση από την πλευρά των άλλων ηγετών. Ζήτησα μόλις υπάρξει συμφωνία με την τρόικα να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης (των 31,5 δις ευρώ). Τους είπα ότι η κοινωνία είναι στα όριά της. Η ρευστότητα είναι στο μηδέν και η ανεργία είναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα. Κάθε Έλληνας, κάθε ώρα, περνά ένα προσωπικό δράμα. Αυτό δεν είναι Ευρώπη. Όσο αυξάνεται η ύφεση και κυρίως η ανεργία, τόσο τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, φαινόμενα που είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου. Δεν θα χρειαστεί και άλλη Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση της δόσης».
Από την ημέρα εκείνη έχει παρέλθει κοντά ένας μήνας και η «ποθούμενη» δόση δεν μας έχει δοθεί ακόμη, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις των γερμανοτροϊκανών φίλων του κ. Σαμαρά. Δυστυχώς, για την φερεγγυότητα του Πρωθυπουργού της χώρας μας, έρχεται σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ, αναφέρει πως είτε ψηφιστούν τα οικονομικά μέτρα την Τετάρτη είτε όχι, δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ ό,τι και να κάνει η Ελλάδα, όσες περικοπές και να γίνουν στους μισθούς, γιατί απλώς και μόνο το ΔΝΤ συντάσσεται απόλυτα με την γραμμή των ΗΠΑ που θέλει να ληφθεί απόφαση για νέο "κούρεμα" του χρέους, ενώ η Γερμανία επιμένει να αρνιέται. Επίσης, είναι βέβαιο πως το Eurogroup είναι, απίθανο να λάβει οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα στις 12 Νοέμβρη. Με αφορμή, λοιπόν, τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το φιλοσαμαρικό «Antinews» καταλήγει στο άρθρο που δημοσιεύει στις 5 Νοεμβρίου 2012, με τίτλο: “Reuters: Δε θα ληφθεί απόφαση για τη δόση στις 12 Νοεμβρίου”. «Προφανώς κάποιοι μας δουλεύουν. Ή έχουμε λεφτά για καιρό ακόμη κι απλά είναι ένα μέσο πίεσης τα άδεια ταμεία, είτε οι ξένοι προετοιμάζουν το έδαφος και για άλλες… προσαρμογές πέραν του σκληρού πολυνομοσχεδίου που θα ψηφιστεί την Τετάρτη».
Ναι ακριβώς αγαπητό «Antinews», κάποιοι μας δουλεύουν. Μήπως, όμως, πρωτίστως μας δουλεύει ο Πρωθυπουργός μας, ο οποίος μας εξαπατά από τον Ιούνιο, λέγοντας πως θα επαναδιαπραγματευθεί σκληρά με την τρόικα τη δόση γιατί εάν δεν την πάρουμε έγκαιρα δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις; Μήπως μας εξαπατά, όταν μας τρομοκρατεί λέγοντας πως τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου; Μήπως, μας εξαπατά, από τη στιγμή που το μίγμα πολιτικής που εφαρμόζει έχει στην πράξη αποτύχει; Μήπως, συνεχίζει να μας εξαπατά ψάχνοντας ακόμη τα ισοδύναμα μέτρα που είχε βρει προκειμένου να μην πειράξει μισθούς και συντάξεις; Μας εξαπατά, όπως τότε που δήλωνε στην Βουλή των Ελλήνων κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011, ως αντιπολίτευση: «Ο προϋπολογισμός του 2011 είναι ο πρώτος υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας…» και ακολούθως από πολέμιος του προδοτικού Μνημονίου έγινε υπερασπιστής γενίτσαρός του και αποδέχτηκε μέσω της Δανειακής Σύμβασης την απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων; Μας εξαπάτησε, όταν προκάλεσε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, προκειμένου να εκπληρώσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες και να γίνει Πρωθυπουργός έναντι οποιουδήποτε τιμήματος;
Συνεπώς, επειδή ο Πρωθυπουργός της χώρας, πρώτον, από τον Ιούνιο μας τρομοκρατεί πως εάν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρώ δεν θα είχε το δημόσιο να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και ήδη έχουμε φτάσει στο Νοέμβριο και η χώρα δεν έχει πτωχεύσει. Και δεύτερον, επειδή μας κατασυκοφάντησε από τις Βρυξέλες, πως τα ταμειακά μας αποθέματα φτάνουν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου και από ότι φαίνεται μέχρι αυτή την ημερομηνία δεν θα έχουμε λάβει τη δόση, εάν πράγματι η Ελλάδα εξακολουθεί να ζει, θα πρέπει να δηλώσει αμέσως την παραίτησή του λόγω ανικανότητας να κυβερνά αυτή την υπερήφανη χώρα.
Όσον αφορά το λαό μας, ας καταλάβει επιτέλους, πως για να ζήσει αυτός και οι επόμενες γενιές δεν θα πρέπει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, να ψηφιστούν από τους «εθνοπατέρες» αυτά τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που αφανίζουν τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας και μας αναγκάζουν να είμαστε ξένοι μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στους προδότες να αφανίσουν την Ελλάδα και το Ελληνικό Έθνος. Και δεν θα το καταφέρουν, όταν έξω από τη Βουλή την Τετάρτη θα βρίσκεται ένα εκατομμύριο λαού για να διαδηλώνει ειρηνικά κατά της ψηφίσεως αυτών των οικονομικών μέτρων.
Γιατί πρέπει να ξέρει κάτι ακόμη ο Ελληνικός λαός. Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτά τα μέτρα, τάχατες για να σώσουν την Ελλάδα, θα είναι όλοι τους κιοτήδες.*
----------------------------------------------------------------------------------------------------
* Ο Γ. Καραϊσκάκης τους φοβητσιάρηδες τους ονόμαζε κιοτήδες και τους φορούσε το παλιόβρακο της Κατερίνας. Η Κατερίνα ήταν περιβόητη για την ελευθεριότητα των ηθών της και σε όσους το φορούσε ο μεγάλος μας οπλαρχηγός, ξευτιλίζονταν και εξαφανίζονταν για να γλυτώσουν τον περίγελο του κόσμου.









Σχόλια