Το κλείσιμο του ΠΑΣΟΚ θα είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας.

Η αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά του προς την ελληνική κοινωνία.
Το κύριο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η κυριαρχία της ιδεολογίας του πασοκισμού, αυτή η οποία δυστυχώς έχει υιοθετηθεί από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού δημοσιογραφικού συνδικαλιστικού επιχειρηματικού συνεταιριστικού πανεπιστημιακού φοιτητικού κόσμου της Ελλάδος, ακόμη και η συμπεριφορά των μεταναστών από το Πακιστάν είναι κατά κάποιον τρόπο πασοκοποιημένη.

Το Κύριο χαρακτηριστικό της ιδεολογίας του πασοκισμού είναι ότι όλοι βλέπομαι το Κράτος ως έναν αόρατο άυλο οργανισμό που  μπορούμε ταυτόχρονα όλοι μαζί να τον κλέβομαι να τον δυσφημούμε να τον υποτιμούμε, να τον βρίζουμε, να απαιτούμε συνεχώς παροχές από αυτόν, χωρίς όμως ποτέ και κανένας να αισθάνεται καμιά υποχρέωση αγάπης και σεβασμό προς αυτό.
Ποιο απλά, το ΠΑΣΟΚ μας έμαθε να μισούμε το Κράτος την  πατρίδα, αυτό δηλαδή που είμαστε, μισούμε, μισούμε τους εαυτούς μας, μισούμε την ιστορία μας, μισούμε την δημιουργία, μισούμε την Ελλάδα, μισούμε την εξουσία και ταυτόχρονα η εξουσία μισεί  εμάς.
Η φράση του Παπανδρέου ‘είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία‘ δείχνει ακριβώς τον σχιζοφρενικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων, γιατί πως μπορεί κάποιος να είναι αντιεξουσιαστής και ταυτόχρονα ηγέτης;
Μόλις πριν δύο μέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Θα ανέβουμε όταν η χώρα θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά», δηλαδή, αν το σκεφτούμε βαθύτερα, η χώρα θα ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ και όχι το ΠΑΣΟΚ την χώρα !!!  Αν είναι έτσι κύριε Βενιζέλο, τότε θα μπορούσε και ο γάιδαρος μου να γίνει επιτυχημένος πρωθυπουργός, αφού θα ανέβη το κύρος του, όταν θα ανέβη και η Ελλάδα.
Αυτή η φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου  είναι και η ποιό εύστοχη περιγραφή της ιδεολογίας του  πασοκισμού η οποία είναι κυρίαρχη σε όλα τα κόμματα και στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, αυτής δηλαδή της ιδεολογίας του ανεύθυνου Έλληνα και του αντιεξουσιαστή ηγέτη,  όπου το Κράτος, από μόνο του ως από μηχανής θεός θα μας ανεβάσει ψηλά, χωρίς εμείς οι ίδιοι να έχουμε καμιά υποχρέωση σεβασμού ή προσφοράς απέναντι του.
Σήμερα βλέπομαι τους Έλληνες να έχουν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια Εθνικής ανάταξης και δημιουργίας, όλοι θέλουν ως δειλοί που είναι να φύγουν από το πρόβλημα, να φύγουν από την Ελλάδα, λες και η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για αυτούς και όχι αυτοί για την Ελλάδα.
Είναι ώρα να αντιστρέψουμε τα πράγματα, θέλουμε ηγέτες στην εξουσία και κόμματα που δεν θα ανεβαίνουν όταν ανεβαίνει η Ελλάδα, αλλά θα ανεβάζουν την Ελλάδα όταν αυτή κατεβαίνει, αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από αυτούς που κρύβουν μέσα τους τον πασοκισμό.
Ότι νέο γεννηθεί στην κεντροαριστερά, δεν θα επιβιώσει αν είναι πασοκοποιημένο.
Άλλο κόμμα, άλλο όνομα, άλλες αρχές, άλλες αξίες, άλλες προτεραιότητες και άλλος ο τρόπος που βλέπομαι την πατρίδα, η οποία δεν μας χρωστά της χρωστούμε.
ΥΓ όπου υπάρχουν αντιεξουσιαστές στην εξουσία, το μαθαίνουν οι Αφγανοί από την Φεϋζαμπάντ και παίρνουν την βαλίτσα τους και έρχονται ανενόχλητοι για καφέ στην πλατεία Συντάγματος.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Σχόλια