Νομοσχέδιο για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Πολύ σύντομα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος θα καταθέσει στη Βουλή τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Παναγιώτης Καράμπελας, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι νέοι σχεδιασμοί δεν θα θίγουν σε καμία περίπτωση τον πυρήνα της αποτρεπτικής τους ικανότητας.
Ο υφυπουργός προέβη στην ανακοίνωση αυτή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή
της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος έκανε λόγο για περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις με εντολές των τροϊκανών, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έδωσε τα κλειδιά άμυνας της χώρας στους τοκογλύφους».

«Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διατηρείται η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν φείδεται των πόρων που απαιτούνται. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί εκπτώσεις και δεν θα δεχθεί να μην είναι οι Ένοπλές Δυνάμεις ο κύριος μοχλός αποτρεπτικής ικανότητας της πατρίδας», αντέτεινε ο κ. Καράμπελας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι εξετάζονται «επί καθημερινής βάσης» οι γεωπολιτικές συνθήκες στη περιοχή, γίνονται εκτιμήσεις τεχνικού επιπέδου και ενημερώνεται η ανώτατη ιεραρχία των επιτελείων, ενώ λαμβάνονται τα απαραίτητα  μέτρα που απαιτούνται για την αναθεώρηση των σχεδίων και την αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων. ΑΜΠΕ

Σχόλια