«Βαρύ φορτίο σε αδύναμους ώμους»

«Tο νέο πρόγραμμα λιτότητας πλήττει κυρίως τους συνταξιούχους»
«Η γενική απεργία παραλύει τη δημόσια ζωή στην Ελλάδα» επισημαίνει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Die Zeit, η οποία επισημαίνει ότι προβλέπονται «μειώσεις των συντάξεων από 5% έως 25% και κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων. Το νέο πακέτο λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης είναι σκληρό. Η διαμαρτυρία συνεχίζεται, η χώρα έχει ακινητοποιηθεί».

«Ολόκληρη η Ελλάδα στέκει ακίνητη» σημειώνει η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Stern επισημαίνοντας ότι «εκατοντάδες χιλιάδες θέλουν να απεργήσουν σήμερα διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο νέο μαζικό πρόγραμμα λιτότητας. (…) Η δημόσια ζωή θα παραμείνει για 48 ώρες πρακτικά ακινητοποιημένη».
«Βαρύ φορτίο σε αδύναμους ώμους» χαρακτηρίζει το νέο πακέτο λιτότητας η
Hannoversche Allgemeine Zeitung, η οποία παρατηρεί ότι «το νέο πρόγραμμα λιτότητας πλήττει κυρίως τους συνταξιούχους».
Το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης
ARD κάνει λόγο στην ιστοσελίδα του (tagesschau.de) για «διαμαρτυρία απελπισίας για το νέο πακέτο λιτότητας» επισημαίνοντας ότι «οι αντιδράσεις κατά των περικοπών δε σταματούν, τόσο εντός της κυβέρνησης, όσο και στους δρόμους».
Η
Neue Zürcher Zeitung σημειώνει στο πρωτοσέλιδό της ότι η «κυβέρνηση της Αθήνας βρίσκεται ενώπιον μίας κρίσιμης ψηφοφορίας». Η ελβετική εφημερίδα επισημαίνει ότι εκτός από της αντιδράσεις των Ελλήνων που απεργούν, υπάρχουν και οι αντιδράσεις της ΔΗΜΑΡ και κάποιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν προτίθενται να ψηφίσουν τα μέτρα. «Αυτό θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της κυβέρνησης συνασπισμού» σημειώνει η NZZ.
Deutsche Welle

Σχόλια