Αν ο Σαμαράς και ο Παπούλιας ήθελαν να μειωθεί η ανεργία....

Εδώ που έχουμε φτάσει ως χώρα, δεν χωρούν πλέον ούτε ωραία λόγια, ούτε στρογγυλές κουβέντες, ούτε κομματικά στερεότυπα και ιδεολογικές αναλύσεις και αναζητήσεις.
Αν σε ένα νησί με είκοσι θέσεις εργασίας μεταφέρομαι άλλους είκοσι νόμιμους ή παράνομους μετανάστες, είναι φυσικό να εκτιναχτεί η ανεργία στα ύψη, να πέσουν τα μεροκάματα, να αυξηθεί η μαύρη εργασία, να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας, να αυξηθεί η εγκληματικότητα αλλά και να μετατραπούν οι κάτοικοι του νησιού σε ρατσιστές, σε μια προσπάθεια να επαναφέρουν την ισορροπία στο νησί τους.



Αν φύγουν αύριο από την Ελλάδα 1.000.000 μετανάστες, θα μειωθεί αυτόματα η ανεργία κύριε Σαμαρά και κύριε Παππούλια τουλάχιστον κατά 10% , θα περιοριστεί η εξαγωγή ρευστού τουλάχιστον κατά 3 δις ευρώ, θα μειωθεί το κόστος των επιδομάτων ανεργίας, θα μειωθούν τα έξοδα των νοσοκομείων, θα αυξηθούν οι καταθέσεις, θα αυξηθεί η κατανάλωση,  αλλά το σπουδαιότερο θα περιοριστή ο αριθμός των νέων Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό.
Μια από τις βασικές αιτίες που στέγνωσε  οικονομικά η Ελλάδα είναι η εξαγωγή συναλλάγματος από τους μετανάστες τα τελευταία δέκα χρόνια.  
Οι μετανάστες είναι χρήσιμοι σε μια οικονομία εξαγωγική όπως είναι η γερμανική οικονομία, όπου μπορεί να στέλνει ο έλληνας εργάτης 500 ευρώ τον μήνα στον πατέρα του, όμως τα λεφτά αυτά επιστρέφουν στην Γερμανία, γιατί ο πατέρας του αγοράζει γερμανικά αυτοκίνητα τηλεοράσεις καλώδια μπύρες Κτλ Κτλ.
Μην κάνουμε το λάθος να μιλάμε για μετανάστες στην Αμερική ή στην Αυστραλία γιατί εκεί, η ανεξέλεγκτη μεταναστεύσει των ευρωπαίων, οδήγησε σε γενοκτονία και αφανισμό τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά και πλήρη εξαφάνιση της γλώσσας του πολιτισμού και της κουλτούρας τους.  
Αν συνεχιστεί αυτή η ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών στην Ελλάδα, χωρίς καμιά αμφιβολία σε είκοσι χρόνια από σήμερα, θα έχουν και οι ντόπιοι Έλληνες της ίδια τύχη με τους Αβορίγινας της Αυστραλίας ή τους Ινδιάνους της Αμερικής.
Πολλοί μιλούν για δουλειές τις οποίες κάνουν οι ξένοι και που δεν θέλουν να τις κάνουν οι Έλληνες.
Αυτό είναι εντελώς παράλογο ως σκέψη, γιατί πρώτα από όλα πρέπει να απαντήσουμε στο εξής ερώτημα: Θέλουμε μια οικονομία και κοινωνία τριτοκοσμική, ή θέλουμε μια σύγχρονη οικονομία και κοινωνία.
Αν θέλουμε μια κοινωνία και οικονομία τριτοκοσμική, τότε ορθός χρειαζόμαστε πακιστανούς να αρμέγουν χειρονακτικά τα πρόβατα, Αφγανούς να μαζεύουν με τα χέρια τις ελιές, μαύρες νοσοκόμες να δουλεύουν χωρίς γάντια στα νοσοκομεία και αργότερα ποιός ξέρει δεν θα υπάρχουν ούτε Έλληνες οδηγοί ταξί, γιατί αυτά θα έχουν αντικατασταθεί από τα τρίκυκλα ποδήλατα όπως στην ανατολική Ασία.
Αν όμως θέλουμε μια κοινωνία και οικονομία σύγχρονη, τότε πρέπει να φτιάξουμε φάρμες όπως οι Γερμανοί να αρμέγουν τα ζώα με μηχανήματα, αλλά και οι ελιές μαζεύονται στο Μαρόκο  με μηχανήματα και τα σταφύλια και οι πατάτες μαζεύονται χωρίς χέρια. Πρέπει αντί να υποστηρίζουμε την μετατροπή της Αθήνας σε Ισλαμαμπάντ, να αφήσουμε να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια τα οποία θα φέρουν μυαλά και νέους στην Αθήνα. Πρέπει αντί των Αλβανών πετράδων να ασχοληθούμε με την εισαγωγή επιστημόνων άξιων να οδηγήσουν την οικονομία μας προς τις νέες επιχειρήσεις της βιοτεχνολογίας της ρομποτικής την νανοτεχνολογία Κτλ .
Είναι άλλο να βοηθήσουμε τους φτωχούς της Αφρικής ή στον εκδημοκρατισμό του Πακιστάν και είναι άλλο να γίνουμε εμείς Ισλαμαμπάντ και Αφρική !!!
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ξένες επενδύσεις όταν και αυτές, όπως και οι μετανάστες, δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να βγάζουν ρευστό εκτός της Ελλάδος.
Δεν είναι ξένη επένδυση, η επένδυση στα σούπερ μάρκετ ή στην αγορά του νερού της Αθήνας, ξένη επένδυση είναι όταν ο ξένος να φτιάξει ένα εργοστάσιο της μερσεντές στην Αθήνα ή ένα εργοστάσιο παραγωγής ανεμογεννητριών .
Με μαθηματική ακρίβεια, όσο το εξερχόμενο από την Ελλάδα χρήμα είναι περισσότερο από το εισερχόμενο, τόσο θα συνεχίζουμε να φτωχαίνουμε, ανεξάρτητος των οικονομικών δειχτών.
Εγώ αυτά κατανοώ ότι θα μειώσουν την ανεργία, ως κτηνοτρόφος που είμαι.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Σχόλια