Διαλύεται η ΔΗΜ.ΑΡ.

-Σπάει η γραμμή Κουβέλη για παρών στην ψηφοφορία για τα μέτρα -Τρεις Βουλευτές ψηφίζουν ΟΧΙ και δύο βουλευτές είναι κοντά στο ΝΑΙ
Η αρχή του τέλους για τη ΔΗΜ.ΑΡ. κινδυνεύει να γίνει η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή που δεν εξελίσσεται μόνο σε δοκιμασία για τη συνοχή της κυβέρνησης αλλά και για την ύπαρξη του κόμματος του κ.Κουβέλη.
Μετά την αποχώρηση του κ.Μιχελογιαννάκη, νέα προβλήματα υπάρχουν στον ορίζοντα για τον Φώτη Κουβέλη.

Πριν από λίγο ο έτερος πασοκογενής Βουλευτής, ο Οδυσσέας Βουδούρης ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα παρά τη γραμμή για ”παρών” που έδωσε ο Φώτης Κουβέλης. Πολύ κοντά στο όχι βρίσκονται άλλοι 3 ή 4 Βουλευτές που έχουν θορυβηθεί από τις κοινωνικές αντιδράσεις ενώ θεωρούν λάθος τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ στην κυβέρνηση, εφ’ όσον δεν έγινε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.
Ο κ.Μουτσινάς και η κ.Μάρκου θεωρείται ότι είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν και αυτοί ΟΧΙ.
Τη σκυτάλη από την άλλη πλευρά κρατούν οι κ.κ. Οικονόμου και Ψαριανός που ταλαντεύονται προς το ΝΑΙ.
Σήμερα ο κ.Οικονόμου έκανε ένα ακόμα βήμα προς το ΝΑΙ, δηλώνοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει και θα σταθμίσει τα πράγματα την τελευταία στιγμή.
Κοντά στο ΝΑΙ είναι και ο κ.Ψαριανός που προ ημερών έπεσε θύμα προπηλακισμού από οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Μαβίλη ενώ έχει ανοίξει και προσωπική βεντέτα με την Αυγή και την Κουμουνδούρου.
Είναι σαφές ότι ο κ.Κουβέλης είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Η ΔΗΜ.ΑΡ. αριθμεί 16 βουλευτές. Αν φύγουν 5 ή 6 από τη γραμμή του ΠΑΡΩΝ και κινηθούν είτε προς το ΝΑΙ είτε προς το ΟΧΙ, η διάσπαση και η αποσύνθεση του κόμματος είναι προ των πυλών.
Κάποιοι την θεωρούν βέβαιη, όπως βέβαιη θεωρούν και την εκλογική της εξαέρωση.
Επισημαίνουν μάλιστα με νόημα ότι αυτό το κόμμα δημιουργήθηκε για να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο και να μετατραπεί σε ανάχωμα προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Αν δεν μπορεί να προσφέρει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, τότε δεν είναι χρήσιμη στο σύστημα.
newsbomb.gr

Σχόλια