Mεταφέρει την έδρα της και η Coca - Cola...

Δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Coca Cola 3E υπέβαλε η Coca-Cola HBC AG. Στόχος είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης, μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών.

Η Coca-Cola Hellenic η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία βάσει κεφαλαιοποίησης, ανακοίνωσε ότι θα εισαχθεί στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, όπου προβλέπει σε αύξηση της ρευστότητας.
Η εταιρεία με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας είπε ότι οι μέτοχοι θα ανταλλάξουν όλες τις μετοχές που κατέχουν με τίτλους της ελβετικής Coca-Cola HBC AG.
"Σκοπός της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής της Coca-Cola HBC AG είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών", ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.
Η εταιρία θα διαγραφεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών και στη συνέχεια θα επιδιώξει να συμμετάσχει σε μία δεύτερη εγγραφή. Οι δραστηριότητές της στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν θα επηρεαστούν, είπε η εταιρία.
H μετοχή σημείωνε άνοδο 2,7% μετά την είδηση, με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία να διαμορφώνεται στα 6,2 δις ευρώ, τρεις φορές της αξίας των ΕΛΠΕ της δεύτερης μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας βάσει κεφαλαιοποίησης.
Στις 11:45 η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε απώλειες 6%.

Η εταιρία εμφιαλώσεως που δραστηριοποιείται σε 28 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Νιγηρίας, σταθερά σημειώνει υπεραπόδοση έναντι του γενικού δείκτη <.ATG>, που είχε υποχωρήσει σε χαμηλό 20 ετών νωρίτερα φέτος λόγω της κρίσης χρέους της χώρας.


Ποια είναι η Coca Cola ΗΒC - Ποιοι έχουν αποδεχθεί

• Η Coca-Cola HBC AG συστάθηκε από την θυγατρική της Boval S.A., Κar-Τess Holding, προκειμένου να διευκολύνει τη συναλλαγή και δεν έχει δραστηριότητες, ούτε διαθέτει ουσιώδες ενεργητικό ή παθητικό πέραν αυτών που συνδέονται με τη συναλλαγή.
• Η Kar-Tess Holding έχει δηλώσει ότι θα προσφέρει τις Μετοχές της Coca-Cola Hellenic που αντιπροσωπεύουν 23,5% το συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Coca-Cola Hellenic έναντι μετοχών της Coca-Cola HBC AG στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και οι λοιποί κάτοχοι Μετοχών της Coca-Cola Hellenic.
Επιπροσθέτως, η The Coca-Cola Company, η οποία κατέχει μέσω θυγατρικών τις μετοχές που αντιπροσωπεύουν συνολικά περίπου 23,4% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Coca-Cola Hellenic μετοχές και άλλοι μέτοχοι, οι οποίοι κατέχουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν συνολικά περίπου 37,2% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Coca-Cola Hellenic έχουν δεσμευθεί ότι θα ανταλλάξουν Μετοχές της Coca-Cola Hellenic με Μετοχές της Coca-Cola HBC AG στα πλαίσια της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής.
Οι μέτοχοι αυτοί δεν αποτελούν πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα μεταξύ τους ή με την Kar-Tess Holding ή με τη Coca-Cola HBC AG σύμφωνα με την έννοια του άρθρου 2(ε) του Νόμου. Oι μέτοχοι αυτοί και η Kar-Tess Holding κατέχουν μετοχές της Coca-Cola Hellenic που αντιπροσωπεύουν συνολικά περίπου 60,7% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Coca-Cola Hellenic.

Σχόλια