Ο Πρωτόπαπας ως ... εθνικός διαπραγματευτής

Το σίγουρο είναι ότι στη χώρα αυτή δεν πλήττεις ποτέ. Για αυτό φροντίζουν ιδιαίτερα οι μεγάλες φυσιογνωμίες της πολιτικής σκηνής. Μια από αυτές είναι, αναμφίβολα, ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο άλλοτε πρόεδρος της ΟΤΟΕ και της ΓΣΕΕ, ο άλλοτε εκπρόσωπος του Ακη στον πασοκικό συνδικαλισμό, ο άλλοτε υπουργός επί κυβέρνησης Σημίτη και νυν άνθρωπος του Ε. Βενιζέλου. Με την τελευταία ιδιότητα εστάλη από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να διαβουλευτεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα το πακέτο των 11,5 δισ.

Το διαμέτρημα που έχει αποκτήσει συλλέγοντας συνδικαλιστικά, κομματικά, πολιτικά και κυβερνητικά ένσημα φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο, γι’ αυτό και ο κ. Βενιζέλος τού έχει αναθέσει καίριο κομματικό πόστο στην Ιπποκράτους. Εχοντας την ιδιότητα του γραμματέα του τομέα τεκμηρίωσης, παρακολουθεί και εποπτεύει, παρακαλώ, το κυβερνητικό έργο. Μάλιστα, την τελευταία περίοδο τον έχει χρίσει εκπρόσωπο και διαπραγματευτή του στις συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών.
Με αυτή λοιπόν την ιδιότητα προσήλθε την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθεί από τον κ. Στουρνάρα. Ως γνήσιο τέκνο της πασοκικής νομενκλατούρας, εξερχόμενος του υπουργείου έκρινε σκόπιμο να κάνει μια αναλυτική ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ για τα υπό διαμόρφωση μέτρα του πακέτου των περικοπών.
Θέλοντας να εκπέμψει το δικό του πολιτικό μήνυμα, δεν περιορίστηκε στην άτυπη ενημέρωση, αλλά προχώρησε και στη διατύπωση συμπεράσματος. «Θέλουν να πιουν το αίμα μας οι τροϊκανοί» υποστήριξε με μελοδραματικό ύφος ο πολυσχιδής εκπρόσωπος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Μετά από αυτό δεν υπάρχει απορία γιατί την τελευταία περίοδο ο κ. Βενιζέλος εμφανίζει συμπτώματα αμφισημίας για την πολιτική του κ. Στουρνάρα. Η ενημέρωση που αντλεί από τον κ. Πρωτόπαπα φαίνεται να λειτουργεί καταλυτικά στη διαμόρφωση των θέσεων και των απόψεών του.
Πάντως, η… πολυπραγμοσύνη του κ. Πρωτόπαπα έχει σταθεί αφορμή για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ώστε να ξαναβρούν το χαμόγελό τους, σχολιάζοντας τα όσα κάνει και υποστηρίζει ο θεματοφύλακας της συνδικαλιστικής, κομματικής και κρατικής ελίτ.
Οι βουλευτές πάντως έχουν μια μεγάλη απορία. Ποιες μέρες και ώρες πηγαίνει ο κ. Πρωτόπαπας στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία επέστρεψε μετά τη μη εκλογή του στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Βρίσκεται σε διαρκή άδεια; Μήπως έχει νυχτερινή βάρδια;
Ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό, ένας πρώην συνάδελφός του στη Β’ Αθηνών είπε το πιο ωραίο: «Ο Χρήστος έχει πάρει μορφωτική άδεια προκειμένου να κάνει ταχύρρυθμα σεμινάρια πολιτικής και διανοητικής εξάσκησης. Εχοντας επίγνωση ότι υπολείπεται του νέου αρχηγού του μορφωτικά και πνευματικά, προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά».
Ως μια εμβληματική προσωπικότητα των συντεχνιών και της κομματοκρατίας, ο κ. Πρωτόπαπας θεωρεί ότι είναι διαχρονικά χρήσιμος. Το κακό είναι ότι η χώρα στηρίχθηκε και στηρίζεται σε αρκετούς… Πρωτόπαπες. Τώρα, γιατί οδηγήθηκε στη χρεοκοπία σηκώνει πολύ συζήτηση. 
axiaplus.gr

Σχόλια