Νίκος Νικολόπουλος: “Δεν είμαι ανεξάρτητος, αλλά Νεοδημοκράτης. Είμαι με τον... προεκλογικό Σαμαρά”

Νικολόπουλος: Αύριο στις 11.00 πμ στους Οικονομικούς Εισαγγελείς
Κατάθεση για το «ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ»
Η ΕΡΤ εφαρμόζει μισθολόγιο ειδικού σκοπού…”
Συνέντευξη “φωτιά” παραχώρησε πριν λίγο ο συντονιστής του κινήματος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (ΚΙΝ. Α.) και Νεοδημοκράτης Βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, στη μεσημβρινή ραδιοφωνική εκπομπή «Τα Κακά Παιδιά» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντάσκα και Διονύση Αντωνέλλο..
Ο Αχαιός πολιτικός απέρριψε τον πολιτικό προσδιορισμό του «ανεξάρτητου Βουλευτή» και με νόημα τόνισε ότι είναι και παραμένει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. «Εξακολουθώ να είμαι με τον προεκλογικό Α. Σαμαρά και όχι  με τη μετεκλογική πολιτική του» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν απέφυγε να μιλήσει και για τη λίστα με τα 1991 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, οι…«μικροοικονομίες» των οποίων  φθάνουν περίπου τα 1,5 δις Ευρώ.
Ο τ. Υφυπουργός αποκάλυψε πως έχει προγραμματίσει ραντεβού αύριο με τους Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Γ. Πεπονή και Σ. Μουζακίτη με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας “FINANCIAL TIMES, εγείροντας ζητήματα για ενέργειες και παραλήψεις πρώην και νυν Υπουργών, καθώς και κρατικών λειτουργών κακουργηματικού χαρακτήρα. Χαρακτηριστικά, ο μαχητικός Βουλευτής είπε:
«Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών του Γιώργου Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε λάβει μέσω της διπλωματικής οδού, δηλαδή μέσω της πλέον επίσημης για Κράτος διαδικασίας, λίστα με ονόματα καταθετών και ύψος καταθέσεων στην Ελβετία και, αντί των θεσμικών ενεργειών που προβλέπει ο νόμος, ο ίδιος προσωπικά (!!!) από τη λίστα αυτή σημείωσε κάποια ονόματα και ζήτησε από τον πολιτικό του φίλο και συνεργάτη Γ. Καπελέρη να τα ελέγξει, ενώ κράτησε την λίστα με όλους τους άλλους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία και δεν την παρέδωσε, όπως όφειλε, στις αρμόδιες δικαστικές και φορολογικές υπηρεσίες για επεξεργασία και έλεγχο. Αντίθετα αρνιόταν, ακόμη και λίγες ημέρες πριν φύγει από το Υπουργείο Οικονομικών, τον Ιούνιο του 2010, ότι υπήρχε λίστα και ότι την είχε παραδώσει στο ΣΔΟΕ, ενώ επί 6 τουλάχιστον μήνες αυτή βρισκόταν στο συρτάρι του γραφείου του». 
Και συνέχισε ο Νίκος Νικολόπουλος: «Την ίδια στιγμή που ο πρώην Υπουργός του Γ. Παπανδρέου είχε στο συρτάρι του  και τους καταθέτες και το ύψος των καταθέσεων τους, θα μπορούσε άμεσα να τους φορολογήσει αλλά και να τους τιμωρήσει και ποινικά για ξέπλυμα (σ.σ. βρώμικου χρήματος), με βάση τα στοιχεία Λαγκάρντ, εφ’ όσον συνέτρεχαν οι σχετικές προϋποθέσεις».
Η “βόμβα” όμως έσκασε όταν ο Βουλευτής και πρώην Γραμματέας Σκανδάλων επί κυβέρνησης Καραμανλή κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου: «Οι εισαγγελείς θα μας πουν αν είχε το δικαίωμα  ο πρώην Υπουργός του Γ. Παπανδρέου να διαπραγματεύεται την αμνήστευση και την ανωνυμία των καταθετών ενώ είχε στα χέρια του τα υποκείμενα και το αντικείμενο του φορολογικού ή και ενδεχομένως του ποινικού εγκλήματος».
Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν αρκέστηκε σε αυτές τις επισημάνσεις και εξαπέλυσε επίθεση στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντας: «Ο πρώην Υπουργός του Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του,  το υψίστης εθνικής και οικονομικής σημασίας ζήτημα, της υπόθεσης της λίστας των Ελλήνων καταθετών, το χειρίστηκαν στην καλύτερη περίπτωση ως μεσαιωνικοί φεουδάρχες. Ωσάν η χώρα και το Υπουργείο να ήταν το  τσιφλίκι τους, όπου δεν υπάρχουν δικαστές, εισαγγελείς και φορολογικές υπηρεσίες, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη τι έχει γίνει στο παρασκήνιο, ποια δηλαδή παιχνίδια εξουσίας παίχθηκαν, αν και ποιοι εκβίασαν και ποιοι εκβιάστηκαν ή ακόμη εκβιάζονται».
Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.Α. δήλωσε σχετικά με τις νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ: «Την ώρα που η κοινωνία είναι στα όριά της, οι νέοι βρίσκονται στην ανεργία και μεταναστεύουν στο εξωτερικό ελπίζοντας σ’ ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο μακριά από την Ελλάδα, κάποιοι προκλητικά βολεύονται με υψηλούς μισθούς των 4.000 ευρώ στην ΕΡΤ, έχοντας την υψηλή πολιτική «προστασία» του αρμόδιου Υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου».
Και κατέληξε: «Ο Πρωθυπουργός γιατί επιτρέπει να προκαλούν οι «δικοί» του συνεργάτες; Άραγε εγκρίνει και καλύπτει το ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ- ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ  που εφαρμόζει η ΕΡΤ;».


Σχόλια