Συνεχίζονται τα τουρκικά αντίποινα στη Συρία, νεκροί Σύροι στρατιώτες

Για νεκρούς Σύρους στρατιώτες από τα τουρκικά αντίποινα στη συριακή οβίδα που σκότωσε πέντε πολίτες μιλούν τουρκικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι επιχειρήσεις του τουρκικού πυροβολικού συνεχίζονται.
Το τουρκικό πυροβολικό έχει προχωρήσει σε χτυπήματα στρατιωτικών στόχων μέσα στη Συρία στην πιο σοβαρή ανάφλεξη στη συροτουρκική μεθόριο από το ξεκίνημα του εμφυλίου, ενώ το ΝΑΤΟ να έχει προχωρήσει σε ισχυρή δήλωση υποστήριξης στην Άγκυρα -χωρίς πάντως να κάνει αναφορά στο δόγμα «συλλογικής άμυνας».


Το πρωί της Πέμπτης, πηγή στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας που επικαλείται το Reuters ανέφεραν πως τα αντίποινα του τουρκικού στρατού στο Τελ Αμπιάντ συνεχίζονται και φτάνουν μέχρι και 10 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της Συρίας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τις επιχειρήσεις έχουν χάσει τη ζωή τους μέλη του συριακού στρατού. Για νεκρούς Σύρους στρατιώτες είχε κάνει λίγο νωρίτερα λόγο και η συριακή αντικαθεστωτική ομάδα «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων». Καμία από τις δύο πηγές δεν ανέφερε αριθμό νεκρών.

philenews.com

Σχόλια