Το Ισραήλ κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος άγνωστης προέλευσης

 Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία κατέρριψε σήμερα ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο πέρασε στον εναέριο χώρο του νότιου Ισραήλ, ανέφερε ο στρατός, ωστόσο παραμένει ασαφές από πού προερχόταν το αεροσκάφος.
Το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος εντοπίστηκε για πρώτη φορά πάνω από τη Μεσόγειο, στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, δυτικά του Ισραήλ, δήλωσε η εκπρόσωπος του στρατού Άβιταλ Λάιμποβιτς. Από τη στιγμή που πέρασε στον ισραηλινό εναέριο χώρο, συνοδεύθηκε από αεριωθούμενα της πολεμικής αεροπορίας.
 
Γύρω στις 10.00 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), και αφού είχε ταξιδέψει ανατολικά περίπου 35 μίλια (56 χιλιόμετρα) πάνω από την έρημο Νεγκέβ στο νότιο Ισραήλ, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από ένα δάσος σε ακατοίκητη περιοχή κοντά στα σύνορα με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είπε.
"Θεωρούμε αυτή την αναχαίτιση επιτυχή", είπε η Λάιμποβιτς. Στρατιώτες ερευνούν την περιοχή όπου κατερρίφθη το μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκειμένου να το εντοπίσουν και να το αναγνωρίσουν, ανέφερε η εκπρόσωπος του στρατού.
ΑΜΠΕ

Σχόλια