Συνελήφθη ο Σμπώκος

Συνελήφθη το απόγευμα, στην οικία του στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.
Ο Γ. Σμπώκος συνελήφθη με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή και διαβιβάστηκε σήμερα στη ασφάλεια, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τη σύλληψη του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, κατηγορούμενου στην υπόθεση του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, ζήτησε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.
Ο Σμπώκος επρόκειτο να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή μετά από προθεσμία που έλαβε πριν λίγες ημέρες.
Κατά το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του , ο άλλοτε στενός συνεργάτης και υφιστάμενος του πρώην υπουργού, ανήκει στην κεντρική ομάδα που διακινούσε και απέκρυβε τεράστια χρηματικά ποσά που αποτελούσαν «ωφελήματα» από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον εξάδελφο και συγκατηγορούμενο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα, στον Σμπώκο κατέληγαν τα χρήματα του Τσοχατζόπουλου τα οποία επενδύονταν μέσω χρηματιστηριακής εταιρείας που ανήκε στον πεθερό του πρώην Διευθυντή του υπουργείου 'Αμυνας.ΑΜΠΕ

Σχόλια