Ο Βενιζέλος βάζει όρους για να ψηφίσει τα μέτρα

Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ψηφίσει το ΠαΣοΚ το πακέτο των μέτρων περιέγραψε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισήγηση του προς την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
« Αν και οι τρεις αρχηγοί συμφωνήσαμε σε κάποιους βασικούς άξονες μαθαίνουμε τώρα ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις σε συζητήσεις που γίνονται με την τρόικα. Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα άλλο πακέτο μέτρων. Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής»,  επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.
Και πρόσθεσε ότι

« αν δεν κλείσει οριστικά το πακέτο ώστε να μπορούμε να πούμε ότι είναι το τελευταίο σε συνδυασμό με την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, αν δεν φανεί ότι τηρούνται τα ελάχιστα όρια για δίκαιη κατανομή των βαρών αν δεν υπάρξει κοινωνικό και αναπτυξιακό αντίβαρο, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έρθουν για ψήφιση στη Βουλή γιατί δεν θα μπορούν να συνδεθούν με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο».
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επεσήμανε επίσης ότι « η Ελλάδα πιέζεται να μεγαλώσουν τα μέτρα για να ταιριάξουν οι αριθμοί. Έτσι, όμως, υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί ο στόχος. Δηλαδή όχι οριζόντιες περικοπές και αύξηση των περικοπών στα υπουργεία».

Κάλεσε, επίσης., τους εταίρους να δείξουν έμπρακτα την υποχρέωση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα γιατί όπως είπε άλλο η δημοσιονομική στήριξη της χώρας και άλλο η οικονομική και κοινωνική τιμωρία.

« Το ελληνικό ζήτημα δεν είναι απλά οικονομικό. Είναι κοινωνικό , πολιτικό, θεσμικό και γεωπολιτικό», σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε ανήσυχος επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.  « Ο πρωθυπουργός»,  είπε «κάνει τις επαφές με τους ομολόγους του και τον στηρίζουμε. Οι δυο άλλοι αρχηγοί κάνουμε διαβήματα προς τους εταίρους για να αναδείξουμε τις πραγματικές διαστάσεις του ελληνικού προβλήματος». Πρόσθεσε όμως ότι πρέπει να κληθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσει «αλλιώς να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό». 

tovima.gr

Σχόλια