ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ε.Ε. ΚΑΙ Ε.Α. ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Με αφορμή την απαράδεκτη και καθ’ όλα αποπροσανατολιστική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ότι «Η Πολιτεία έχει κατ΄ επανάληψη επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους στρατιωτικούς συνταξιούχους», η Α.Κί.Σ. δηλώνει την αντίθεση της σε κάθε ενέργεια, που αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών και υπαξιωματικών των ΕΔ.
Ιδιαίτερα δε όταν υπήρχαν ρητές και κατηγορηματικές δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση για την άμεση άρση πολλών, αν όχι όλων, εκ των άδικων, αντισυνταγματικών και στοχευμένων μέτρων που είχαν επιβληθεί στο πρόσφατο παρελθόν στα ε.ε. και ε.α. στελέχη των ΕΔ. Και ενώ μέχρι σήμερα μιλούσαμε για πλήρη κακοποίηση της έννοιας της αξιοπρεπούς διαβίωσης, τώρα πλέον μιλάμε για επιβίωση.


Αν και οι διαδηλώσεις των εν ενεργεία συναδέλφων μας, για διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων τους, εν στολή, δεν μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, είμαστε εκ των πραγμάτων πλέον αναγκασμένοι να αφήσουμε τους όποιους ενδοιασμούς μας, στο θέμα «της στολής στο δρόμο» και να συμπαρασταθούμε στους εν ενεργεία συναδέλφους μας και να ενώσουμε την φωνή μας στον κοινό αγώνα. Άλλωστε οι πραγματικοί υπεύθυνοι, που έσπρωξαν με τις παραλείψεις τους, τους συναδέλφους μας στους δρόμους και μάλιστα εν στολή, πρέπει να αναζητηθούν πολύ ψηλότερα.
Κατόπιν των ανωτέρω, αποφασίστηκε η συμμετοχή μας σε κάθε κινητοποίηση - διαμαρτυρία που θα οργανωθεί από ενώσεις - συνδέσμους αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών με πρώτη αυτή της 3ης Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη όπου καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους συναδέλφους να δώσουν το δυναμικό τους “παρών” στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ΕΔ και ΣΑ. (Η ακριβής ώρα και το σημείο συγκέντρωσης θα σας γνωσθεί με νεότερη ανακοίνωση).
Η Α.Κί.Σ από την ημέρα της ιδρύσεώς της, παραμένει συνεπής στις καταστατικές της αρχές και πάνω από όλα θέτει την ενότητα και τη συσπείρωση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του!

Σχόλια