Σαμαράς: Σε ύφεση και τα τρια επόμενα χρόνια η Ελλάδα, προβλέπει το ΔΝΤ...

Διαβάστε απόσπασμα της χθεσινής συνέντευξης του πρωθυπουργού κ Αντώνη Σαμαρά στην Washington Post.
Ξεκίνησα την μετάφραση αλλά εκνευρίστηκα από τις απαντήσεις και τα παράτησα...
Επίσης μη βλέποντας καμιά φωτογραφία του πρωθυπουργού, διερωτήθηκα μήπως πήραν συνένετυξη από άλλον Σαμαρά..

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα απαιτεί η κυβέρνησή σας να κάνει περικοπές δαπανών περίπου 11 δις ευρώ και επιπλέον φορολογικά έσοδα. Πιστεύετε ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό και να κάνετε τους εταίρους του συνασπισμού σας να συμφωνήσουν; Μπορείτε να τα περάσετε από το Κοινοβούλιο;
 

Η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη. Πρόκειται για € 11,7 δισεκατομμύρια σε περικοπές δαπανών. Όλα αυτά τα 11,7 δισεκατομμύρια έχουν να κάνουν
με το να καταστεί η κυβέρνηση μικρότερη και το όλο σύστημα πιο αποτελεσματικό. Μέσα από την περικοπή περισσότερων δαπανών, η οικονομία γίνεται πιο αδύναμη, επειδή είναι μια μείωση του ΑΕΠ. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, το ΑΕΠ μας μειώθηκε κατά 20 %. Αν θέλουμε να προσθέσετε αυτό τα επιπλέον 11,7 δισεκατομμύρια, το ΑΕΠ μας θα μειωθεί κατά περίπου 25 %. Αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο για να καταπιεί.
Αλλά θα έχετε την ευκαιρία να προχωρήσετε με τις μεταρρυθμίσεις;
Πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι τηρούμε όσα έχουμε υπογράψει, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό που αποκαλούν "Grexit" [μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ] δεν είναι μια επιλογή για μας - θα ήταν μια καταστροφή. Το 2013, πρόκειται η χώρα να είναι στο έκτο έτος της ύφεσης με ανεργία πάνω από το 22 % και αυξάνεται.
Είμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εμείς εμμένουμε μόνο για αυτό το συστατικό που λείπει, που είναι να φέρει σύντομα ανάκαμψη. Πώς; Ρευστότητα.
Εάν έχετε τα χρήματα της τρόικας όλα με τη μία, δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σας;Ναι, αν έχουμε πάρει την επόμενη δόση, η οποία ελπίζω ότι θα είναι τον Οκτώβριο, θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και θα μας παρασχεθούν περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια των καθυστερούμενων οφειλών, που είναι τα χρήματα, η κυβέρνηση οφείλει τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό θα ενισχύσει την ρευστότητα.

Ωστόσο, το ΔΝΤ έχει ήδη εκτιμήσει ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα βρουν Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση. Πρέπει να αποφευχθεί αυτό με κάθε μέσο. Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα μέσα, όπως αυτά που μπορεί να προωθούνται από την ΕΚΤ θα πρέπει να ενεργοποιηθούν για την Ελλάδα.
Υ.Γ
Εκείνο το φως στο τούνελ για πότε είπαμε ότι είναι κ. Σαμαρά...;;

Σχόλια