Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μυτιληναίος: οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα «πακέτα» μέτρων...

Την ελπίδα ότι το νέο «πακέτο» μέτρων λιτότητας θα είναι το τελευταίο εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μυτιληναίος εξήγησε ότι αφενός οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα «πακέτα» μέτρων, αφετέρου υπογράμμισε ότι η συνεχής επιβολή μέτρων λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά, δεν έχει κανένα «οικονομικό νόημα», όπως είπε.
«Η Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της συνεχιζόμενης λιτότητας»

τόνισε ο κ. Μυτιληναίος, προσθέτοντας ότι τα μέτρα λιτότητας κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνουν. «Πρέπει να επικεντρωθούμε επιτέλους στην ανάπτυξη», σημείωσε ο πρόεδρος του ομίλου στη συνέντευξή του. «Πρέπει οι Έλληνες να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις" τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι οι πιστωτές της Ελλάδας, η ΕΕ και το ΔΝΤ, θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, προσθέτοντας ότι το ίδιο θέλει και η Ελλάδα.
Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό επιχειρηματικό κεφάλαιο, επεσήμανε ότι είναι «πολύ σκληρό» να είναι κανείς σήμερα επιχειρηματίας στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, εδώ και περίπου τρία χρόνια οι ελληνικές εταιρείες λειτουργούν στην ουσία χωρίς τη βοήθεια του τραπεζικού συστήματος.
Σημειώνοντας ότι η ρευστότητα όσον αφορά την πραγματική οικονομία έχει κυριολεκτικά «στραγγίσει», τόνισε ότι η τόνωση της εξωστρέφειας είναι μονόδρομος. Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτή την τακτική ακολουθεί ο όμιλος, φροντίζοντας, παράλληλα, να διατηρεί θετικές ταμειακές ροές, ώστε να μην έχει εξάρτηση από  εξωγενείς πηγές χρηματοδότησης.

Σχόλια