Οι μισθοί των κληρικών, των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου

Τους μισθούς των κληρικών έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων...
Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.
Σχετικά με το θέμα των αποδοχών του Ιερού Κλήρου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, τα πραγματικά δεδομένα έχουν ως ακολούθως (δίδονται τυχαία παραδείγματα):
α. Ιερός κλήρος


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΤΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4024/2011
ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4024/2011
ΠΕ
0
1.092
770 (κατά το πρώτο έτος λόγω των κρατήσεων για νεοδιοριζομένους που ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ο μισθός ανέρχεται σε 678 ευρώ)
ΠΕ
10
1.381
1.032
ΠΕ
30
2.023
1.410
ΔΕ
0
858
644
ΔΕ
30
1.529
1.099

β. Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες

ΕΤΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
30
2.534
1.750

γ. Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος

ΕΤΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
33
2.978
2.213
Πηγή: Γενικό Λογιστήριο Κράτους για τις ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές, αρμόδιος εκκαθαριστής για τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές.
Ο Ιερός Κλήρος υπάγεται στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς καμία θετική ή αρνητική διάκριση. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες και ο Ιερός Κλήρος δεν έχουν εξαιρεθεί από καμία γενικότερη μισθολογική μείωση ούτε ζήτησαν να εξαιρεθούν.





Σχόλια

  1. Μιλούν τώρα και οι κηφήνες του ελληνικού κράτους.

    Το καλύτερο ισοδύναμο. Η εκκλησία να γίνει ΝΠΙΔ και να σταματήσει η μισθοδοσία τους από το κράτος, να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία και να μπουν ταμειακές μηχανές στις εκκλησίες.

    Για υπολογίστε το συνολικό κέρδος, μήπως είναι κάτι δεκάδες δις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.