Σκάφος του λιμενικού συγκρούσθηκε με τουρκική ακταιωρό στο Φαρμακονήσι

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά στο Φαρμακονήσι, όταν τουρκική ακταιωρός στη διάρκεια ελιγμών, συγκρούστηκε με σκάφος του λιμενικού σώματος που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε τακτική περιπολία.
Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες και από τις δύο πλευρές, ενώ τα σκάφη μετά το περιστατικό αποχώρησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος του λιμενικού ζήτησε από τον κυβερνήτη του τουρκικού σκάφους
που ήταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων να αποχωρήσει, ωστόσο ο ίδιος δεν υπάκουσε και άρχισε να πραγματοποιεί ελιγμούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύγκρουση των δύο σκαφών.
Τις τελευταίες ώρες γίνονται πυρετώδεις συσκέψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή παρουσία και στελεχών της Frontex που εδρεύουν στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Κατόπιν ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για επεισόδιο παραβίασης Ελληνικών Χωρικών Υδάτων από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του σε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, που εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2012», δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για τη διενέργεια διαβήματος, στο οποίο θα τονίζεται ότι παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Σχόλια