Κάιτελ: να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη για να πάρει τις χρηματοδοτικές βοήθειες...χωρίς να εγκαταλείψει την κυριαρχία της

Οι Γερμανοί βιομήχανοι, ζητούν να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη, για να πάρει τις δόσεις της τρόικας...
Αλλά χωρίς να χάσει την εθνική της κυριαρχία..
Τώρα πως θα υλοποιηθεί είναι ένα θέμα..
Δεν μας είπαν όμως με τι μισθούς και προϋποθέσεις θα γίνει αυτό.
Μόνο και μόνο που θέτουν-αναφέρουν το θέμα της εθνικής κυριαρχίας οι Γερμανοί, αυτό αρκεί και μας δείχνει τις προθέσεις τους και γιατί μας θέλουν στην Ευρωζώνη..
Απλά τα πράγματα..
Διαβάστε τώρα σύμφωνα με την  Deutsche Welle τα σχετικά Γερμανικά δημοσιεύματα:

Οι αμφιβολίες της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα περικοπών δεν ανησυχούν τη γερμανική κυβέρνηση. Να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη, ζητούν οι γερμανοί βιομήχανοι.
«Όχι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ανησυχεί», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ σε σχετική ερώτηση σήμερα το μεσημέρι. Ήταν εξαρχής ξεκάθαρο ότι η δουλειά της τρόικα στην Ελλάδα δεν θα ήταν υπόθεση μερικών ημερών, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να απαντηθούν ικανοποιητικά όλα τα ερωτήματα και να κατατεθούν όλα τα στοιχεία.
Είναι εξίσου σαφές, επισήμανε ο κ. Ζάιμπερτ, ότι στο τέλος η τρόικα θα καταθέσει μία έκθεση η οποία θα αντικατοπτρίζει αξιόπιστα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και την πρόοδο στην τήρηση των υπεσχημένων.
Έκκληση Κάιτελ για άμεσες αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Χανς Πέτερ Κάιτελ ζητά από τον πολιτικό κόσμο να λάβει επειγόντως αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Οι συζητήσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Αθήνας από την ευρωζώνη δεν οδηγούν πουθενά, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων ζητώντας να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη.
Η οικονομία χρειάζεται ξεκάθαρη εικόνα, υπογραμμίζει ο κ. Κάιτελ, προτείνοντας να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη και να της δοθούν όλες οι απαιτούμενες χρηματοδοτικές βοήθειες. Δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει την κυριαρχία της η Ελλάδα αλλά να δώσει την ευκαιρία στην ΕΕ να συνδιαμορφώσει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο κ. Κάιτελ στο Spiegel, προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Αθήνα είναι μια μάσκα οξυγόνου, προκειμένου να συνέλθει. Και για αυτό η Ελλάδα θα χρειαστεί χρόνο, όχι μονο μήνες αλλά και χρόνια, εκτιμά ο κ. Κάιτελ.

Σχόλια