Σαρωτικές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Πόσα θα χάσουν οι ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ και αρχιερείς Στα άκρα η σύγκρουση με την κυβέρνηση  
Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους ένστολους για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε κλιμακωτές περικοπές από φέτος και μάλιστα αναδρομικά, ενώ οι ένστολοι μιλούν για περικοπές που υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με εκπροσώπους των ένστολων για τα ειδικά μισθολόγια οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, που αποχώρησαν  από το υπουργείο προανήγγειλαν μάλιστα κινητοποιήσεις χωρίς προηγούμενο.
Οι μειώσεις όπως όλα δείχνουν στις αποδοχές των ένστολων θα είναι σαρωτικές, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν ακόμα και το 35%.
Μάλιστα «κλείδωσε» και η αναδρομική εφαρμογή τους από την 1η Ιουλίου 2012 σύμφωνα με την πρόβλεψη του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές με τα χαμηλότερα ποσοστά μειώσεων να επιβάλλονται στους ένστολους (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί) και τα υψηλότερα στους δικαστικούς.

Ο υπουργός Οικονομικών πρότεινε μειώσεις 6% έως 7,5% στις αποδοχές τους από 1ης Ιουλίου, αναδρομικά, και επιπλέον περικοπή 12% από το 2013.
Αν επιλεγεί το 7,5% το θα αυξηθεί , έστω και λίγο, το επίδομα επικινδυνότητας.
Οι συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας τόνισαν ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους ενημέρωσε πως δεν εγκρίνει και τις αμοιβές για τις νυχτερινές υπηρεσίες
Τι θα γίνει με καθηγητές, γιατρούς, αρχιερείς  και δικαστικούς
Κατά πολύ μεγαλύτερο θα είναι και το ψαλίδισμα στις αποδοχές των δικαστικών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το «Έθνος», η μεσοσταθμική μείωση θα ξεπερνά το 20% και θα αγγίζει το 35% για του υψηλόβαθμους δικαστικούς λειτουργούς.
Όσον αφορά τους πανεπιστημιακούς, ο Γιάννης Στουρνάρας, τούς πρότεινε να αποδεχθούν μειώσεις 5% για μισθούς (μεικτούς) έως 1.000 ευρώ, 15% από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ, 25% από τα 1.500 έως τα 2.500 ευρώ και 35% από τα 2.500 ευρώ και πάνω.
Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών αντιπρότειναν να «επιστρέψουν» όλα τα ειδικά μισθολόγια στα ισχύοντα το 2004 ή και το 2000, κάτι όμως που φέρεται να απέρριψε ο υπουργός Οικονομικών.
Για τους γιατρούς του ΕΣΥ οι μισθοί τους θα κοπούν 13% κατά μέσο όρο, ενώ για διπλωμάτες και αρχιερείς οι μειώσεις «κλειδώνουν» στο 20%.
newsbomb.gr

Σχόλια

  1. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ 2 ΕΤΩΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάποιοι υπολογίζουν στη σιωπή των αμνών, αυτοαπατούνται.
    Κάποια στιγμή και οι αμνοί γίνονται λύκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.