Άλματα λογικής από τον ΥΕΘΑ

Είναι απίστευτο το τί αναγκάζονται να πουν δημόσια, αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας, προκειμένου να μην χάσουν την «καρέκλα» και ας χαθεί η Πατρίδα…
Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ 100,3: Τι θα γίνει με τις σχεδιαζόμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, κύριε Υπουργέ;
«Διαπραγματευόμαστε ακόμα. H ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», είπε ο Υ.ΕΘ.Α. Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 αναφερόμενος στις περικοπές που αναμένονται στα ειδικά (;) μισθολόγια για τους στρατιωτικούς και υπονοώντας ότι ο λαός και η χώρα πεθαίνουν πρώτοι…


Δείτε και θαυμάστε παρακάτω, αποσπάσματα της «συνταρακτικής» αυτής συνέντευξης…:


«Η πρώτη προϋπόθεση που πρέπει να προσέξουμε, διότι το να κόψεις μπορεί να φαίνεται και απλό, αλλά το ζητούμενο δεν είναι το κόψιμο, το ζητούμενο είναι να περικόψουμε δαπάνες για να μπορέσει να σωθεί η χώρα διατηρώντας ψηλά την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, διατηρώντας ψηλά την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας…» (χωρίς στρατό, όπλα & πυρομαχικά;)

«Θέλω να τονίσω αυτό, επειδή όλοι παρακολουθούν όλους, αν κάποιοι φίλοι μας ή εχθροί μας -γιατί στον σημερινό κόσμο υπάρχουν και φίλοι και εχθροί που εναλλάσσονται- αισθανθούν, ότι κάπου είμαστε χαλαροί, κάπου η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας έχει πέσει, κάπου η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι ψηλά, τότε αντιλαμβάνεστε πως και στις διεθνείς σχέσεις συμβαίνει αυτό που συμβαίνει και στην απλή ζωή, η φύση απεχθάνεται το κενό, αν αφήσεις κάποιο κενό…» ( και εμείς από κενά, είμαστε μάλλον σουρωτήρι…)


«Προσέξτε, ένα λεπτό, γιατί έχει σημασία να το ακούσετε. Όταν λοιπόν εξασφαλίζεις αυτά τα αγαθά, (εννοεί την επιχειρησιακή ετοιμότητα των πεινασμένων και οικονομικά ευτελισμένων, στρατιωτικών, οι οποίοι θα πρέπει να δράσουν με ελλιπή και πεπαλαιομένο μηχανολογικό εξοπλισμό της προηγούμενης τριακονταετίας και για τα τρία Όπλα, διότι τα περικόπτει σωρηδόν η Τρόϊκα, έναντι π.χ. μιας υπερεξοπλισμένης και πανέτοιμης Τουρκίας), τότε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε την απαραίτητη εθνική ασφάλεια, όπως και την έχουμε(;), για να μπορεί η χώρα να εστιάσει την προσοχή της και όλος ο λαός μας, στη μεγάλη προσπάθεια οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης του τόπου…» (ούτε ο ίδιος ο Πάνος δεν πιστεύει αυτά που λέει…)


«Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να εξασφαλίσουμε είναι αυτό ακριβώς, μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα (το μόνο σωστό που είπε μέχρι τώρα). Το εξασφαλίζουμε(;) και αυτό είναι το δύσκολο... Και το εξασφαλίζουμε κάνοντας από την άλλη πλευρά περικοπές» (αυτών ακριβώς που μας χρειάζονται για να εξασφαλίσουμε την αποτρεπτική ικανότητα. Τι καταλάβατε;)


«Ήδη για να σας δώσω μία εικόνα, το τελευταίο πακέτο των περικοπών, στις οποίες έχουμε προχωρήσει, φθάνει στο ύψος των 517 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει μία πρώτη κατηγορία λειτουργικών εξόδων, μείον 80 εκ. ευρώ, μία δεύτερη κατηγορία ακύρωσης εξοπλιστικών προγραμμάτων, μείον 104 εκ. ευρώ και τρίτη κατηγορία μείον 333 εκ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από ελαχιστοποίηση του τιμήματος εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί από το παρελθόν ή από την αλλαγή προς τα κάτω της ποσότητας που έχει παραγγελθεί. ( δηλαδή την ακύρωση κάθε ποσότητας…) Αν τα αθροίσετε 80+104+333 έχουμε το 517.

Έρχομαι τώρα στα 80. Η μείωση των λειτουργικών τι περιλαμβάνει. Μειώνουμε τα στρατόπεδα σε όλη τη χώρα κατά 55, (τί να τα κάνουμε, αφού σαν υποταγμένοι, δεν θα έχουμε στρατό…) τα οποία είτε παύουν να λειτουργούν οριστικά, είτε παραχωρούνται έναντι ενοικίου στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για να χρησιμοποιηθούν για κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών, είτε δίνονται στο Ελληνικό δημόσιο για περαιτέρω εμπορική αξιοποίηση, για να υπάρξουν νέα έσοδα για το κράτος. Καταργούνται 15 από τα 24 κέντρα νεοσυλλέκτων. Αποσύρονται 11 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και 47 αεροσκάφη τύπου A7 Corsair!!!
(και τι μένει ρε Πάνο για να λέμε ότι έχουμε Στρατό;)
Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι όλη αυτή η απόσυρση και όλες αυτές οι περικοπές δεν γίνονται στον αέρα. Όλα αυτά γίνονται με βάση «τη Νέα Δομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» που έχει ήδη σχεδιαστεί. (…από την Τρόϊκα και τους εχθρούς της χώρας μας…)

«Σε σχέση με τη λαθρομετανάστευση, είμαστε σε επαφή με την Τουρκία και για αυτά τα θέματα. Και χαίρομαι, γιατί μαθαίνω ότι παράγοντες της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπως, ας πούμε, η τουρκική ακτοφυλακή, τον τελευταίο καιρό, δείχνει πολύ καλή διάθεση συνεργασίας με το ελληνικό Λιμενικό Σώμα!!! (π.χ. διευκολύνουν τους Τούρκους δουλέμπορους να αποβιβάζουν κρυφά λαθρομετανάστες σε ελληνικά νησιά, εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και διασώζουν ναυαγούς χωρίς να μας ενημερώνουν, για να μην μας ανησυχήσουν και αναγκαστούμε να ξοδέψουν καύσιμα τα πλοία μας, μιας και δεν έχουμε αρκετά…). Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό». (Πάνο, σε είδε γιατρός τελευταία, ή μας περνάς για πολύ μακάκες;)


Και κλείνοντας τη συνέντευξή του, ευχαρίστησε το αφεντικό του με την εξής φράση:


«Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό, ξέρω ότι το κάνει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και νομίζω ότι έχοντας μπροστά τον Αντώνη Σαμαρά, θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα».


Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν, ή μάλλον σε έχουν … γραμμένο…



Ο απλός Έλληνας πολίτης

(που είναι στις επάλξεις) 


Taxalia

Σχόλια