Παραίτηση Μεϊμαράκη μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, ώστε να προστατευθεί το κύρος της Βουλής και της Δημοκρατίας

«Μια νέα βαριά σκιά πλανάται πάνω από το πολιτικό σύστημα της χώρας, η οποία όμως μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία διαχωρισμού της ήρας από το στάρι και κάθαρσης» τόνισε ο Βουλευτής και συντονιστής του ΚΙΝ.Α «Κίνημα Αναγέννηση», Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με την υπόθεση των πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
«Και η σκιά αυτή γίνεται ακόμα πιο βαριά και… ασήκωτη για τους ίδιους τους θεσμούς και την δημοκρατία μας από τη στιγμή που σε υπόθεση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος φέρεται να εμπλέκεται ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής» συνέχισε ο Νίκος Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας πως το καλύτερο στην παρούσα φάση
για όλους θα ήταν, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης να υποβάλλει παραίτηση από την θέση του Προέδρου της Βουλής.
«Πρόκειται για έναν πολύπειρο πολιτικό, γνωστό για την ευθυκρισία του. Θέλω να πιστεύω ότι πρώτος ο ίδιος καταλαβαίνει την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έρχεται ολόκληρη η Βουλή από την στιγμή που ο Πρόεδρός της φέρεται εμπλεκόμενος σε μια τέτοια υπόθεση και γι’ αυτό θα πρέπει να παραδώσει την κορυφαία θεσμική θέση που κατέχει, δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό του και τη Δικαιοσύνη να αποδείξουν την αθωότητά του, την οποία προσωπικά εύχομαι» τόνισε ο Αχαιός πολιτικός.
Επίσης, ο Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα Real News πρόσθεσε: «Όταν επί μήνες, όλη η Ελλάδα αγκομαχάει και ο λαός της υπόκειται σε αλλεπάλληλους βιασμούς του βιοτικού του επιπέδου και της αξιοπρέπειάς του για να βρεθούν 11,5 δις, τότε η υπόθεση ξεπλύματος 10,2 δις, εφόσον υφίσταται, κάνει αντιληπτό το τεράστιο βάθος της διαφθοράς αλλά και της ανικανότητας του κράτους να διεκδικήσει έσοδα από την τεράστια φοροδιαφυγή και την διακίνηση μαύρου χρήματος, αντί να κυνηγάει το… πενηντάρικο του μεροκαματιάρη και του συνταξιούχου . Γι’ αυτό και η χλιαρή αντίδραση του Πρωθυπουργού, υπό το βάρος των εξελίξεων, να ζητήσει να διαβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ στον Εισαγγελέα δεν ικανοποιεί κανέναν. Απεναντίας θυμίζει την αλήστου μνήμης εποχή του Κ. Σημίτη και των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ, όπου ο τότε Πρωθυπουργός , απέναντι σε κάθε σκάνδαλο που έκανε την κοινωνία να βοά, απαντούσε μονότονα, “όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στη Δικαιοσύνη”.
Πολύ περισσότερο σήμερα όμως, ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει πάρει ήδη τα… «όπλα» κηρύσσοντας ανένδοτο αγώνα στην διαφθορά και στις υπόγειες διαδρομές του χρήματος. Θα έπρεπε να τα έχει βάλει ήδη με τους μεγαλο-φοροφυγάδες και μεγαλο-φορκλέφτες. Ίσως έτσι, όχι μόνο να έπειθε ότι εννοούσε το “θα τα αλλάξουμε όλα” που έλεγε προεκλογικά, αλλά μάλλον θα είχε βρει και πολλά χρήματα για να καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών μας, αντί να καταφεύγει στην συνταγή της αφαίμαξης του λαού που μέχρι πριν λίγο καιρό αποδοκίμαζε».

Σχόλια

  1. Κατά αρχάς συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο.

    Διαβάζοντας όμως τα πιο κάτω

    http://24gr.blogspot.com/2012/09/blog-post_9708.html και

    http://www.iefimerida.gr/news/68332/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%C2%AB%CE%AD%CE%B2%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD%C2%BB-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1

    μου δημιουργείτε μια απορία σχετικά με τον ισολογισμό των κομμάτων και ιδιαίτερα του νεοσύστατου κόμματος των ΑΝΕΛ.

    Το έλλειμμα των 368.158,31 (περίπου 35 %)Ευρώ πως και ποιός το καλύπτει ?

    Γιατί δεν έχει αναρτηθεί στο site του κόμματος ο
    εκλογικός ισολογισμός ? (προσωπικά δεν τον εντόπισα)

    Παρακαλώ τον διαχειριστή του μπλόγκ , με την ιδιότητα του στελέχους του κόμματος, να τοποθετηθεί επί του θέματος, αν είναι δυνατόν με τεκμηριωμένα στοιχεία.

    ΥΓ Το σχολιό μου δεν έχει κανένα υπονοούμενο ή σκοπιμότητα, αλλά αποσκοπεί στην επίλυση ενός προφανούς ερωτήματος στο πλαίσιο της διαφάνειας των κομματικών εξόδων.

    ΥΓ2 Τα λοιπά κόμματα παρουσιάζουν ισοσκελισμό και πλεόνασμα εκτός του ΠΑΣΟΚ που παρουσιάζει μικρό έλλειμα (περίπου 2%)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σημαίνει επειδή το αναφέρουν τα συγκεκριμένα άρθρα είναι έτσι η κατάσταση.
      Από προκύπτουν τα στοιχεία αυτά;;
      Eίναι ανηρτημένος κάπου ο προυπολογισμός των εκλογών των άλλων κομμάτων;;
      Ας περιμένουμε την έκθεση των ορκωτών λογιστών για όλα τα κόμματα, για όλα όμως, και μετά πολύ ευχαρίστως θα τοποθετηθώ.

      Διαγραφή
    2. Και κάτι άλλο..
      Μήπως μπορείς να μας πεις αγαπητέ, πόσα χρωατάει η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα σε τράπεζες από δάνεια??
      Αν δεν θυμάσαι να σου θυμίσω:
      "Ο κ. Αυγενάκης έχει παραδώσει στον Εισαγγελέα στοιχεία από τα οποία φαίνεται να προκύπτει ότι συνολικά ΠαΣοΚ και ΝΔ έχουν πάρει από τις τράπεζες ως σήμερα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, με μεγαλύτερο οφειλέτη την ΝΔ που έχει χρέη περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 105 στην Αγροτική Τράπεζα και τα 15 στην Τράπεζα Πειραιώς.
      Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής το ΠΑΣΟΚ χρωστά 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατομμύρια είναι οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα, στην Μarfin Εγνατία 10 εκατομμύρια και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατομμύρια."
      "Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά 6 εκατομμύρια ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2014), το ΚΚΕ χρωστά 4.402.054 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2010), οι Οικολόγοι Πράσινοι χρωστούν 800.000 ευρώ."


      Διαγραφή
  2. Πιστεύω ήμουν απόλυτα σαφής στα ερωτήματά μου, παρά ταυτά επεξηγώ περισσότερο.
    Συμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα κόμματα υποχρεούνται να υποβάλλουν ειδική έκθεση εσοδων - εξόδων μετά τις εκλογές, η οποία δημοσιεύεται στην ΕτΚ, πράξη η οποία έγινε από τα κόμματα και μνημονεύεται στα link που έστειλα. Τα σχετικά ΦΕΚ μπορείτε να τα βρείτε στο ΕΤ http://www.et.gr/ ΟΠΚ
    Σύμφωνα με αυτές τις εκθέσεις προκύπτει το έλλειμα των 368.158,31 Ευρώ που ανέφερα.
    Όσον αφορά τα περί ορκοτών λογιστών αυτό αφορά την κανονικότητα, τυπικότητα και νομιμότητα των εκθέσεων, που φυσικά δεν είναι θέμα δικό μου να ελέξγω και είναι διαδικασία που προβλέπεται μετά την ανάρτηση των αντιστοίχων ΦΕΚ.
    Κατόπιν τούτων :
    Μπορείτε να μου πείτε αν εχει αναρτηθεί στο site του κόμματος σας αυτή η έκθεση και αν όχι γιατί ?
    Μπορείτε να μου πείτε από που καλύφθηκε ατό το έλλειμα ?
    Αν δεν γνωρίζετε καλύτερα να απαντήσετε αρνητικά, καθώς αυτά τα οποία επικαλείστε είναι σαν να λέτε οτι επειδή τα έκαναν οι άλλοι θα κάνουμε και εμείς τα ίδια. Δεν πιστεύω όμως οτι αυτή η θέση συνάδει με τις αρχές που θέλει να πρεσβεύει το κόμμα σας.
    Τέλος, όσον αφορά τι χρωστάνε τα άλλα κόμματα είναι γνωστά και πιστεύω οτι είναι ένας από τους λόγους που καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ευκολότερο εντοπισμό στο sita του ΕΤ σας δίνω το link αναζητήσεων ΦΕΚ
      http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=el
      Για να δείτε όλα τα ΦΕΚ των κομμάτων κάντε κλικ στο "ΟΠΚ" και βάλτε στο "από" 1 και στο "εως" 16, κατόπιν πατήστε το "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ"
      Το ΦΕΚ των ΑΝΕΛ είναι το 8 της 20/8/12

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε το είδαμε
      Κατά πάσα πιθανότητα έχουν πάρει δάνειο έναντι της ετήσιας χρηματοδότησης των κομμάτων από τον προυπολογισμό του 2013.

      Διαγραφή
    3. Αντιλαμβάνομαι από την απάντησή σας οτι δεν γνωρίζετε το θέμα και το θεωρώ εν μέρει λογικό.
      Επειδή όμως το θέμα οικονομικής διαχείρισης δεν απαντώνται με υποθέσεις θα σας παρακαλούσα αν μπορούσατε να θέσετε το θέμα στο κόμμα σας και εφ΄οσον έχει συναφθεί δάνειο να γίνει γνωστό το ύψος του, το τραπεζιτικό ίδρυμα και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί.
      Θεωρώ ότι αυτό που ζητώ είναι στο πλαίσιο διαφάνειας που έχει θέσει ο ιδρυτής του κόμματος κ. Π. Καμμένος από την έναρξη λειτουργίας των ΑΝΕΛ.
      Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία και περιμένω την επίσημη θέση του κόμματος.

      Διαγραφή
  3. Πέρασε μια εβδομάδα και δεν είδα καμία σχετική ανακοίνωση για το θέμα.
    Τόσο δύσκολο είναι να μάθεις αγαπητέ Μπάμπη από το κόμμα, τι έγινε με το έλλειμα ?
    Πιστεύω ότι ένα απλό τηλέφωνημα στον κ. Κολλιό αρκούσε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα μια εβδομάδα πέρασε και ακόμα δεν υπάρχει απάντηση.
    Τρια τα ενδεχόμενα
    1/ Υπάρχει κάτι και δεν μπορείς να μας πείς την αλήθεια.
    2/ Σaw έκοψαν το τηλέφωνο και δεν μπορείς να μάθεις (υπάρχει όμως και το e-mail)
    3/ Σε έχουν στην απέξω και δεν σου λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.