Η κυβέρνηση στοχοποιεί και εμπαίζει τους στρατιωτικούς...

Κατά πάσα πιθανότητα, πάνω από 20% θα είναι οι περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών..
Εδώ και μήνες και μάλιστα προεκλογικά είχε αρχίσει η υποσχεσιολογία και τα παραμύθια της Ν.Δ για το μισθολόγιο των στρατιωτικών.
Ξεκίνησαν με αοριστολογίες του τύπου θα αποκατασταθεί το κύρος και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων..
Στην συνέχεια στα 18 σημεία της Ν.Δ και μάλιστα στην πρώτη θέση της λίστας είχε τεθεί το:

" Επαναφορά σε επίπεδα 2009 χαμηλών συντάξεων- πολυτεκνικών επιδομάτων- ειδικών μισθολογίων αστυνομικών (σε ενεργό υπηρεσία) και χειριστών Πολεμικής Αεροπορίας (θα ακολουθήσουν και άλλα).
Ακολούθησαν φήμες για περικοπές 15 % στους μισθούς των στρατιωτικών..
Με την πάροδο των ημερών το ποσοστό έπεσε στα 6-7% πάντα μέσα από διαδόσεις, δηλώσεις και "πληρωμένα" άρθρα.
Παράλληλα ανακαλύφθηκε και εισήχθη τεχνηέντως ο όρος μάχιμοι..
Μετά την γενική κατακραυγή του κόσμου, ακόμη και του ΑΓΕΕΘΑ, τον πήραν πίσω.
Ο κ. Σαμαράς στην συνέχεια στην έκθεση Θεσσαλονίκης έκανε και άλλη μια κολοτούμπα και εισήγαγε άλλη μια νέα έννοια, αφού είπε ότι δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σώσουμε κάποια μισθολόγια, όπως για παράδειγμα τους πιο μάχιμους απ τους μάχιμους...
Παράλληλα εδώ και καιρό κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι το επίδομα οδοιπορικών θα αποτελέσει παρελθόν.
Λίγες μέρες πριν ο ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ενώ έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για το ύψος και την προέλευση των περικοπών, δεν αναφέρθηκε στο ύψος των μισθολογικών περικοπών.
Αυτό γίνεται εσκεμμένα και βάση σχεδίου για τον εξής απλό λόγο.
Οι περικοπές των μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι δυστυχώς κατά πολύ μεγαλύτερες και θα ξεπεράσουν το 20 % δεδομένου ότι, εκτός της φημολογούμενης περικοπής 6-7 %, ακούγεται έντονα ότι είναι προειλημμένη απόφαση η κατάργηση του επιδόματος οδοιπορικών που κατά μέσο όρο αντιστοιχεί στο 15 % του μισθού των στρατιωτικών.
Προσέξτε όμως τι έχει συμβεί εδώ:
 - Εκ του μη όντως δημιουργούν αντιπαλότητες-ομάδες και πρόβλημα στο ηθικό των Ε.Δ, με την εισαγωγή-χρήση αδόκιμων και άστοχων όρων όπως μάχιμοι και πιο μάχιμοι απ τους μάχιμους
 - Καλλιεργούν εν γνώση τους ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες στα στελέχη των Ε.Δ για περικοπές 6-7%, ενώ ξέρουν ότι αυτές θα είναι μεγαλύτερες και μπορεί να αγγίξουν το 20%
 - Στοχοποιούν και εκθέτουν τους στρατιωτικούς στα μάτια του κόσμου, ο οποίος στο άκουσμα των περικοπών ύψους 6-7 %, αυτόματα θεωρεί ως ευνοημένους και προνομιούχους τους στρατιωτικούς.
Κ. Υπουργέ σας προειδοποιούμε να σταματήσετε, το παιχνίδι των διαρροών και της φημολογίας, τον εμπαιγμό και την στοχοποίηση των στρατιωτικών και πάνω απ΄ όλα σας καλούμε να προστατέψετε το κύρος και την αξιοπρέπεια των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τέλος στον εμπαιγμό και την στοχοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Υ.Γ
Το θέμα το είχαμε αναδείξει και είχαμε λοιδωρηθεί, από τις 28 Δεκεμβρίου 2011, στο άρθρο μας
" Μισθολόγιο ..Οι μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών.. "  όπου γράφαμε: Μαχαίρι θα πέσει μαχαίρι στους μισθούς των Στρατιωτικών κατά 20%.

Σχόλια