Προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Την πρόσληψη επτακοσίων πέντε (705) Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και εκατόν ογδόντα πέντε (185) Νηπιαγωγών, αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2012-2013, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Παιδείας.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 24-9-2012 έως και την Τετάρτη 26-9-2012.
Για τα προβλήματα των σχολείων ειδικής αγωγής και των μαθητών τους που έκαναν χθες κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, μίλησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

 
Ο υπουργός αναφέρθηκε στα αιτήματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και ειδικά για τα εκπαιδευτικά κενά, για τα προβλήματα με την μεταφορά των παιδιών, αφού οι οδηγοί των οχημάτων που τα μετέφεραν είναι απλήρωτοι , κλπ.  Μάλιστα οι γονείς των παιδιών διαμαρτύρονται καθώς δεν τους δέχθηκε ο υπουργός κατά τη χθεσινή κινητοποίηση τους στο υπουργείο.

«Κατ' αρχήν, πρέπει να πω» τόνισε ο υπουργός για το παράπονο των γονέων που δεν κατάφεραν να τον συναντήσουν «ότι βλέπω τους πάντες, ακόμη και αν δεν υπάρχει προκαθορισμένη συνάντηση, όπως έγινε χθες, αρκεί να μην υπάρχει κάτι άλλο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, κρίσιμο και σημαντικό και δεν μου επιτρέπει να αφήσω αυτά τα καθήκοντα. Αυτό συνέβη χθες. Γιατί την ώρα που ήρθαν οι συμπολίτες μας στο Υπουργείο Παιδείας, εγώ προσπαθούσα να λύσω, μέσα από τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας, το πρόβλημα της μεταφοράς - παρότι δεν είναι δική μου αρμοδιότητα - που είχε ανακύψει και είχε δημιουργήσει προβλήματα στη Λήμνο και στη Σάμο. Το οποίο πρόβλημα τελικά ελύθη, μετά από τρεισήμισι ώρες περιήγηση στα πλοκάμια της ελληνικής γραφειοκρατίας. Πλην όμως, και ο Υπουργός εκείνη την ώρα να μην είναι διαθέσιμος, πρέπει πάντοτε να υπάρχει μέριμνα. Και αυτό κάναμε. Δηλαδή, αμέσως οι συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου και στενοί μου συνεργάτες, οι οποίοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα, της Ειδικής Αγωγής, κάθισαν μαζί τους, είχαν διάλογο και προσπάθησαν να επιλύσουν το ζήτημα. Και νομίζω ότι όχι μόνο δώσαμε απαντήσεις, αλλά σε ό,τι μας αφορά δίνουμε λύσεις. Θέλω να είμαι πολύ συγκεκριμένος.


»
Εγώ θα σας πω απερίφραστα ότι το καθεστώς και η δομή της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα του 2012 είναι ντροπή. Είναι ένα καθεστώς και μία δομή της Ελλάδας του '50 και δεν ταιριάζει στην Ελλάδα του σήμερα. Αυτό έχουμε δυστυχώς, αυτό έχουμε παραλάβει. Και πρέπει να σας πω επίσης ότι επειδή έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα αυτά, από την πρώτη στιγμή, πριν από 3 μήνες που ανέλαβα υπουργός, συγκρότησα μία ομάδα έργου, για να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα ζητήματα αυτά και να δώσουμε λύσεις».

ΑΜΠΕ

Σχόλια