6 Σεπτεμβρίου 2012 Λάρισα - Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Αποστράτων

Το Συντονιστικό των Αποστράτων του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων, αφού έλαβε υπόψη:
  • Τη φημολογούμενη νέα μείωση των συντάξεων των αποστράτων με πολλαπλούς τρόπους και του ειδικού μισθολογίου πείνας των εν ενεργεία συναδέλφων.
  • Την οικονομική εξαθλίωση, που ήδη βιώνουν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, ζώντας κάτω από το όριο της στοιχειώδους διαβίωσης, μη δυνάμενα πλέον να πληρώνουν στεγαστικά δάνεια και χαράτσια.
  • Την αδυναμία κατανόησης της πολιτείας, των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οικογένειες εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων, που ο μισθός ή η σύνταξη είναι και οικογενειακό τους εισόδημα, λόγω υποχρεωτικής μη εργασίας της συζύγου (συχνές μεταθέσεις).
  • Την πληροφορία ότι ένας πολιτικός αρχηγός που στηρίζει την κυβέρνηση έβαλε veto, προκειμένου τα εε και εα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ υποστούν μειώσεις.
  • Τη μη άρση των μειώσεων των συντάξεων, λόγω των άδικων και αντισυνταγματικών ηλικιακών κριτηρίων παρά τις προεκλογικές, περί του αντιθέτου, υποσχέσεις.
  • Τη μη προσπάθεια αναπλήρωσης του αποθεματικού των Μετοχικών μας Ταμείων, που υπέστησαν σημαντικές απώλειες λόγω του PSI.
Αποφασίζει ομόφωνα την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 στην Πλατεία Νομαρχίας της Λάρισας
και προσκαλεί να συμμετάσχουν σ’ αυτήν όλοι οι απόστρατοι των ΕΔ, των ΣΑ και οι οικογένειες τους. Προτείνεται δε, να φέρει ο καθένας από μία Ελληνική Σημαία, ως σύμβολο ενότητας και αγώνα. Δε θα γίνει αποδεκτή καμία έμμεση ή άμεση πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση ή συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Για το Συντονιστικό των Αποστράτων
Σχης ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης

Σχόλια