Η ώρα για διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη μείωση φόρων και τελών στα αεροδρόμια είναι τώρα..


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
 Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται το ζήτημα της χρέωσης φόρων και τελών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στα υπόλοιπα αεροδρόμια όπως φάνηκε στη σημερινή συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη με τον συνάδελφό της υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Χατζηδάκη.
Ερωτώμενη σχετικά, η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι «θα ληφθούν υπόψη τα προβλήματα» και «θα εκπονηθεί στρατηγική».
Με άλλα λόγια, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για τις καλές τους προθέσεις, ενώ εμείς καταλάβαμε ότι πέρα από «θα» και ευχολόγια, δεν έχουν να προσφέρουν λύσεις. Η ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ υπουργών, χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα μέτρων και αποφάσεων, συνιστούν δημόσιες σχέσεις προς άγραν εντυπώσεων.

Η κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει δίχως αναβολή προς την κατεύθυνση της μείωσης των επιβαρύνσεων στα αεροδρόμια, ειδικά στο «Ελ. Βενιζέλος» που έχει καταστεί ο πλέον ασύμφορος ταξιδιωτικός προορισμός σε Ευρώπη και Μεσόγειο, με αποτέλεσμα τη συνολική αύξηση των τιμών του τουριστικού πακέτου. Η ώρα για διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη μείωση φόρων και τελών είναι τώρα, δεδομένου ότι δεν έχει συναφθεί μέχρι στιγμής συμφωνία για παράταση, ή επανυπογραφή της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με τη γερμανική «Χόχτιφ».

Ο Τουρισμός είναι εθνικό κεφάλαιο που χρίζει άμεσης ενίσχυσης και προστασίας από το Ελληνικό Δημόσιο και όχι έρμαιο στις επιχειρηματικές υπερβολές -απόρροια προφανώς των γνωστών αποικιοκρατικών συμβάσεων- της κάθε «Χόχτιφ».

Σχόλια