Οι δέκα πρώτες κρατικές επιχειρήσεις που πωλούνται

Δέκα επιχειρήσεις θέτει σε προτεραιότητα προς αποκρατικοποίηση η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έγινε από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στη σύσκεψη των αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, πρόκειται για τις εξής:

- Ελληνικό
- Αφάντου στη Ρόδο
- Κασσιόπη στην Κέρκυρα
- IBC
- Golden Hall
- Κρατικά Λαχεία
- ΔΕΠΑ
- ΔΕΣΦΑ
- ΟΠΑΠ
- 48 Ακίνητα του δημοσίου

Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε πως ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον ΓΓ της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκο να ετοιμάσει σχέδιο νόμου, στο οποίο θα υπάρχουν 77 διοικητικές πράξεις που θα διευκολύνουν τις αποκρατικοποιήσεις.
 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.. Βενιζέλος ανέφερε ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν είναι ένα πρόγραμμα εκποίησης, αλλά αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και πρέπει να μιλάμε πλέον και για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.

«Αποφασίσαμε η όποια αποκρατικοποίηση να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, θέσεις εργασίας, ουσιαστικές επενδύσεις και προφανώς να γίνει με κανόνες και όρους νομιμότητας και διεθνούς διαφάνειας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης.

Οι κύριοι Κουβέλης και Βενιζέλος θα συναντηθούν εκ νέου αύριο, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΑΠΕ

 

Σχόλια