Ήρθε η ώρα του Βασίλη Τσολακίδη

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα και της 11ης μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου με πολλές συμμετοχές Ελλήνων αθλητών. Με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ο Θεσσαλονικιός αθλητής του Διαγόρα Αμπελοκήπων Βασίλης Τσολακίδης αγωνίζεται σήμερα στις...
16:00 ώρα Ελλάδας, στον τελικό του δίζυγου, στη «North Greenwich Arena», κατά την 11η ημέρα των Ολυμπιακών του Λονδίνου. Ο Ελληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος στο συγκεκριμένο όργανο ήταν δεύτερος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα αγωνιστεί έκτος κατά σειρά και θα προσπαθήσει, με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, να συγκεντρώσει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.
Τρεις Έλληνες αθλητές μετέχουν το πρωί της Τρίτης στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους στο στίβο. Την αρχή θα κάνει ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος στις 12.10 (ώρα Ελλάδας) αγωνίζεται στην 1η προκριματική σειρά των 110μ εμπόδια (2η διαδρομή).  
Στις 13.25 θα γίνουν τα προκριματικά του Β΄ γκρουπ του ακοντισμού γυναικών, όπου συμμετέχει η Σάββα Λίκα. Φέτος έχει κάνει 59.96μ, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 63.13μ. Το όριο πρόκρισης είναι 62.00μ, αλλά με μία βολή πάνω από τα 60.00μ δεν αποκλείεται η 42χρονη αθλήτρια να μπει μέσα στις 12 καλύτερες για τον τελικό. 
Οι ελληνικές συμμετοχές της Τρίτης στον στίβο ολοκληρώνονται με τον Λυκούργο Τσάκωνα στα 200μ στις 13.58 (ώρα Ελλάδας) που διεξάγεται η 2η προκριματική σειρά (3η διαδρομή) του αγωνίσματος. Έχει την 4η καλύτερη επίδοση μεταξύ των αντιπάλων του, με το Γάλλο Κριστόφ Λεμέτρ να έχει την κορυφαία με 19.91.
Το βραδυνό πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 τελικά αγωνίσματα, σε ύψος ανδρών (21.00), δισκοβολία ανδρών (21.45), 100μ εμπόδια γυναικών (23.00) και 1.500μ ανδρών (23.15). Από εκεί και πέρα, οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη αγωνίζονται στις 5μ.μ. στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης, μεταφέροντας τη βαθμολογία τους από το χθεσινό τεχνικό πρόγραμμα. Το ελληνικό δίδυμο είχε βρεθεί στην όγδοη θέση και εκεί επιθυμεί να παραμείνει μετά το ελεύθερο πρόγραμμα του τελικού. 
Στο Γουεϊμάουθ, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης μετέχει στις 15:00 στον αγώνα μεταλλίων (medal race) στην ιστιοπλοϊα με σκάφη τύπου RS-X. Ο Ελληνας πρωταθλητής δεν μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο και θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στην πέμπτη θέση της κατάταξης, που θα αποτελεί σημαντική προσωπική επιτυχία. Το χρυσό στην κατηγορία έχει εξασφαλίσει ο Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ραϊσελμπέργκε. 
Στην ιστιοπλοϊα ολοκληρώνονται αύριο και τα RS-X γυναικών, ενώ από ελληνικής πλευράς οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος αγωνίζονται στις δύο τελευταίες κούρσες των 470, χωρίς να διατηρούν ιδιαίτερες ελπίδες πρόκρισης στην τελική δεκάδα. 
Τέλος, ελληνική συμμετοχή υπάρχει αύριο και στην ποδηλασία πίστας, συγκεκριμένα στο κέιριν ανδρών. Ο Χρήστος Βολικάκης αρχίζει τις προσπάθειές του στις 12 το μεσημέρι, σε ένα αγώνισμα το οποίο θα ολοκληρωθεί το βράδυ με τον τελικό και μετέχουν συνολικά 18 αθλητές με μεγάλο φαβορί τον Βρετανό Κρις Χόι.

Σχόλια