Προέρχομαι από μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή...γι΄αυτό είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση, την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας

Ποιος λέτε να τα είπε αυτά για την Α.Τ.Ε..;;
Πάει κάπου το μυαλό σας...
Σας έρχεται κάποιος πολιτικός κατά νου ;;;
Αυτά και άλλα πολλά είπε πριν δυο χρόνια, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο .....
 εκ Λαρίσης ορμώμενος κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος...
Ο κ. Χαρακόπουλος σας θυμίζουμε ότι σήμερα είναι Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα σας το είπε τώρα. Το 6% του ελλείμματος. Ο κ. Καραμανλής ότι είναι το έλλειμμα δεν το θυμάστε;
Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Παραμονές εκλογών είπαμε ότι το έλλειμμα είναι στο 9 – 9 και κάτι. Το υπόλοιπο είναι δημιουργική λογιστική του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ το φούσκωσε κατά 3,7% και το εμφανίζει 13,6%. Και με την πολιτική αυτή του φουσκώματος του ελλείμματος, το γεγονός ότι δεν πήρε μέτρα έγκαιρα, το γεγονός ότι συκοφαντούσε την χώρα διεθνώς οδηγηθήκαμε κ. Χατζηνικολάου στον μονόδρομο του μνημονίου, όπως θέλει να το εμφανίζει η κυβέρνηση.
Να δώσω, όμως μία απάντηση για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα.
Όπως γνωρίζετε προέρχομαι από μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, το σιτοβολώνα της Ελλάδος, την Θεσσαλία. Η Αγροτική Τράπεζα για χρόνια, για 10ετίες υπήρξε στήριγμα του αγρότη, όχημα ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας. Γι΄αυτό είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος όσον αφορά την αποκρατικοποίηση αν θέλετε την ιδιωτικοποίηση, την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας. Μιλούμε όμως για την μετά το μνημόνιο εποχή.
Μιλούμε για μια εποχή κρίσης, την οποία θα πρέπει να ξεπεράσουν τα πιστωτικά ιδρύματα, οι τράπεζες. Και η αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα με εξαγορές και συγχωνεύσεις είναι μία ασπίδα στην κρίση που περνούμε. Αυτό άλλωστε είπε και ο Πρόεδρος της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό αρκεί να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και με διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος δεν είναι μόνο ένα ικανοποιητικό τίμημα αλλά είναι και η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Αγροτικής Τράπεζας. Αν αρχίσουν να κλείνουν υποκαταστήματα στο Σουφλί ή την Ορεστιάδα για να μείνει ένα υποκατάστημα στην Αλεξανδρούπολη για να πούμε ότι είναι βιώσιμη η Τράπεζα τι να το κάνω. Είναι δώρον άδωρον. Πρέπει να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας. Θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι η Τράπεζα θα παρέχει τα τραπεζικά προϊόντα που δίνει στους αγρότες, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να μείνουν στην περιφέρεια.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Νομίζω ότι είναι πολύ εύστοχη η παρατήρησή σας αυτή και δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. 

Είπε και άλλα όμως ο κ. Χαρακόπουλος μόλις 20 ημέρες πριν:
Την επισήμανση ότι όποια λύση και εάν προκριθεί, στο θέμα του μέλλοντος της Αγροτικής Τράπεζας, δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία στους αγρότες έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι κυβερνητική πρόθεση είναι να παραμείνει η ΑΤΕ στον δημόσιο πυλώνα.

Σχόλια