«Εγώ φοράω παντελόνια…»

Δύσκολη, αναμφισβήτητα, η χθεσινή νύχτα για τον Σπύρο Τσικρίκα, ο οποίος ξεκίνησε για τον εισαγγελέα έχοντας στο μυαλό του την εξέλιξη της υπόθεσης Σιδερόπουλου - ο οποίος παρουσιάστηκε και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί η υπόθεσή του από το αρμόδιο δικαστήριο των Αθηνών- και κατέληξε να βρεθεί κρατούμενος στο μεταγωγών.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα θα πρέπει να υποστεί και την επίπονη διαδικασία της μεταγωγής στην Αθήνα όπου και θα δικαστεί, αν φυσικά προλάβουν να φτάσουν στην πρωτεύουσα μέχρι το μεσημέρι μιας και η αστυνομική κλούβα θα κάνει αρκετές στάσεις στον δρόμο, μαζεύοντας και άλλους κρατούμενους από τις φυλακές όλης της Κεντρικής Ελλάδας.
Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο εξόργισε τους γνωστούς αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να συμπαρασταθούν στον πρώην πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας.
Στο πλευρό του από νωρίς βρέθηκαν οι Θ. Κοκκινούλης, Χρ. Τσιτσιρίγγος, Τ. Τσικόπουλος, Στ. Ρίζος, ενώ σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ήταν και ο Χρ. Σιδερόπουλος ο οποίος είχε αναχωρήσει για ολιγοήμερες διακοπές. Στην παρέα των αγροτοσυνδικαλιστών προστέθηκε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δ. Παπαευθυμίου ο οποίος έμεινε μαζί τους μέχρι αργά το βράδυ, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνοδέψει τον Σπ. Τσικρίκα σήμερα στην Αθήνα, με την ιδιότητα του δικηγόρου.
Τηλεφωνική επαφή με το κρατούμενο πρώην πρόεδρο της ΕΑΣ είχε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ στο μεταγωγών έσπευσε και ο Χρήστος Κέλλας, προσπαθώντας να βρει λύση στη διαδικασία της μεταγωγής του. Επίσης τόσο ο Κώστας Αγοραστός όσο και ο Κώστας Τζανακούλης έκαναν τα απαραίτητα τηλέφωνα προκειμένου να «πιέσουν» όσο μπορούσαν την κατάσταση.
Παρ’ όλα αυτά ο νόμος δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολο να παρακαμφθεί, με συνέπεια ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ να παραμείνει κρατούμενος όλο το βράδυ, κάτι που άναψε τα αίματα κάποια στιγμή με τον αγροτοσυνδικαλιστή Τ. Τσικόπουλο να καταφέρεται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων η ένταση μετριάσθηκε και η παρέα των αγροτοσυνδικαλιστών έμεινε να τα λέει, σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με τα «σκάγια» να φεύγουν κατά ριπάς προς κάθε κατεύθυνση.
Και αν κάτι κυριάρχησε στις κουβέντες έξω απ’ το τμήμα Μεταγωγών, αυτό δεν ήταν άλλο απ’ την προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην σύσκεψη με αγροτοσυνδικαλιστές στη Λάρισα, λίγο πριν την κεντρική προεκλογική ομιλία του Μαΐου.
Σαμαράς ΑλκαζάρΌταν στην κλειστή εκείνη σύσκεψη οι αγρότες έθεσαν το πρόβλημα των ποινικών ευθυνών των μελών των Ενώσεων, προβλέποντας ουσιαστικά τις μελλοντικές εξελίξεις, η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ήταν αφοπλιστική: «Βάλτε πλάτη να πάρουμε τις εκλογές και μη φοβάστε για τίποτα. Εγώ θα το καθαρίσω το θέμα» φέρεται να τους είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ διακρίνοντας μια μάλλον αμήχανη αντίδραση εκ μέρους των παρισταμένων, γύρισε στον Θ. Κοκκινούλη λέγοντας του: «Θανάση εγώ φοράω παντελόνια. Τέλος».
Αυτή ήταν τελικά  και η φράση που κυριάρχησε χθες το βράδυ…

Σχόλια