ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΝΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΗΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Όπως γνωρίζουμε, η Κυβέρνηση επεξεργάζεται νέο πακέτο μέτρων, που προβλέπει μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων και ακόμη πιο δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας.
Τα ε.α στελέχη του Στρατού Ξηράς τα οποία η κίνησή μας εκπροσωπεί, αλλά και γενικότερα όλα τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, αισθάνονται για άλλη μία φορά προδομένα και κατάφωρα αδικημένα από εκείνους, που δήλωναν προεκλογικά σε όλους τους τόνους ότι θα τα στηρίξουν. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις, ως διαφαίνεται, έμειναν στα συρτάρια των πολιτικών γραφείων ως απατηλές υποσχέσεις.
Όποιος όμως θεωρεί ότι μπορεί να πουλάει εκδούλευση στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, που εργάζονται νυχθημερόν και άνευ ωραρίου, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για να εξασφαλίσουν στον Έλληνα πολίτη την Εθνική του Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια και να παγιώσουν το αίσθημα της Ασφάλειας, θα πρέπει να αναμένει την μήνιν και τον πέλεκυν της αγανάκτησης, ο οποίος όταν πέσει θα είναι σκληρός.


Η αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων σημαίνει εξαπάτηση και εμπαιγμό του εκλογικού σώματος, αποδεσμεύοντας έτσι ηθικά τους εκλογείς ε.ε. και ε.α. στρατιωτικούς και αστυνομικούς να αντισταθούν με κάθε μέσο στο ψέμα και την εξαπάτηση.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ) έχοντας μέχρι σήμερα δηλώσει «παρούσα» σε όλες τις δυναμικές κινητοποιήσεις και συνεπής στις καταστατικές της δεσμεύσεις, για την υπεράσπιση των εθνικών αξιών και τη μαχητική διεκδίκηση και προστασία των δικαιωμάτων των στελεχών του Στρατού Ξηράς, τόσο των ιδίων και των οικογενειών των, όσο και των οικογενειών εκλιπόντων συναδέλφων,

Ανακοινώνουμε ότι:

α.         Στηρίζουμε την προσπάθεια των Ενώσεων Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ των νομών Λαρίσης, Μαγνησίας, Καρδίτσης, Πιερίας και Τρικάλων,

β. Συμφωνούμε και υιοθετούμε πλήρως το εκδοθέν, για το σκοπό αυτό, δελτίο τύπου του συντονιστικού των προαναφερθεισών Ενώσεων Αποστράτων,

γ. Συμμετέχουμε στην προγραμματισθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 6ης Σεπ 2012 στην πλατεία Νομαρχίας στη Λάρισα, με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Α.Κί.Σ.

Καλούμε
α. Την Κυβέρνηση και τους Αρχηγούς των κομμάτων που την στηρίζουν, να τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για καμία παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων και για άρση του άδικου «ΗΛΙΚΙΑΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ», που είχε επιλεκτικά επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση, εις βάρος των αποστράτων, ιδίως κάτω των 55 ετών.
β. Όλα τα μέλη μας και κυρίως τους διαμένοντες στις παραπάνω περιοχές, να δώσουν το δυναμικό «παρών», διαδηλώνοντας μαζί με τις οικογένειές τους εναντίον των διαφαινόμενων σκληρών μέτρων που για πολλοστή φορά παίρνονται ανισομερώς και αδίκως σε βάρος των ε.ε και ε.α στελεχών των ΕΔ και ΣΑ.
γ. Όλα τα ε.α στελέχη του Στρατού Ξηράς να ενταχθούν και να συσπειρωθούν στις τάξεις μας, για την διεκδίκηση των δικαίων και δικαιωμάτων μας.



Σχόλια