Βασίλης Μιχαλολιάκος: Ο δήμος δεν είναι “κλαδική”. Διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος δεκαετίας για τον δήμο και τη νομαρχία!

Ο δήμαρχος Πειραιά για άλλη μία φορά απέδειξε τι σημαίνει υπερκομματική διακυβέρνηση στην πράξη και όχι στην θεωρία. Όπως και διοικητική δράση χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και “δημόσιες σχέσεις” εις βάρος του συμφέροντος των δημοτών.

Μετά από έναν μαραθώνιο συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς, κατάφερε για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά χρονικά να επιβάλλει διαχειριστικό έλεγχο τόσο στον δήμο όσο και στη νομαρχία Πειραιά, για την τελευταία δεκαετία. Ώστε να διαπιστωθούν επακριβώς οι αιτίες του οικονομικού χάους που παρέλαβε και παρά τις συμπληγάδες του “Καλλικράτη” κατάφερε να χαλιναγωγήσει χωρίς καν να προσφύγει σε νέο δανεισμό. Ενώ παράλληλα μείωσε τον υφιστάμενο!

Και όμως, παρά το ότι αυτό αποτελεί μοναδικό επίτευγμα για ένα κράτος που κατά συρροήν επαναχρηματοδοτεί δάνεια και ελλείμματα, ο δήμαρχος είναι αποφασισμένος να φτάσει στην ρίζα των δεινών κάνοντας στην πράξη αυτό που κάποια κόμματα είχαν στις προεκλογικές τους εξαγγελίες: Τον πλήρη διαχειριστικό έλεγχο χρέους και πεπραγμένων, παρά το ότι η χρονική διάρκεια που επέτυχε δεν περιλαμβάνει μόνο θητείες “αλλοδόξων”.

Έχει γίνει κατανοητό ότι συγχωροχάρτι από τον Μιχαλολιάκο δεν πρόκειται να πάρει κανείς από αυτούς που έπαιξαν ιδιοτελή παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών. Και τα πολιτικά φρονήματα δεν μπορούν όχι μόνο να καλύψουν πρακτικές αλλά ούτε να υποκαταστήσουν την αξιοκρατία, γεγονός που έγινε ξεκάθαρο στις πρόσφατες αλλαγές. Η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, δεν περνά μέσα από παρεΐτσες και “κλαδικές”, γεγονός που εξηγεί και το έργο που παράγεται στον Πειραιά. Η πολιτική αποφασιστικότητα για ενότητα και συντριβή των συμφερόντων που λυμαίνονταν τον δήμο ήταν άλλωστε τρόπος διακυβέρνησης και όχι προεκλογικό πυροτέχνημα. Όπου μιλούν οι πολιτικές πράξεις, η πολιτικάντικη επικοινωνία περιττεύει.

olympia.gr

Σχόλια