ΜΙΑ AKOMA ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Ποιος είχε τόσο ισχυρή φαντασία να προβλέψει ότι θα συνέβαιναν τόσα πολλά τα τελευταία τρία χρόνια, τόσα πολλά και τόσο οδυνηρά για τη ζωή μας. Τρία χρόνια, πέρασαν τόσο γρήγορα και άφησαν πάνω μας τόσα σημάδια που είναι σα να πέρασε μια δεκαετία. Σ’ αυτά τα τρία χρόνια ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου είδαμε και βλέπουμε ακόμα πολλούς σωτήρες να «αγωνίζονται» για να σώσουν την Ελλάδα.
Συνεχής αγώνας, όπως μας έλεγαν, για τη σωτηρία. Πως γινόταν όμως κάθε φορά που μας «έσωζαν» να πηγαίνει η κατάσταση από το κακό στο χειρότερο και ο λαός να εξαθλιώνεται; Έκοψαν μισθούς, μείωσαν συντάξεις, έκλεισαν καταστήματα απολύθηκε κόσμος, εξαθλιωθήκαν οικογένειες, πήραν φόρους από κατατρεγμένους, απείλησαν με διακοπή ρεύματος την ελληνική κοινωνία. Με το πρόσχημα ότι σώζουν την Ελλάδα.

Κάθε φορά έβγαιναν οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Παλεύουμε για την Ελλάδα», σαν από αρχαία τραγωδία λέγοντας ότι αγωνίζονται για το καλό μας και ότι όλα αυτά τα κάνουν για μας, για μας!!!!. Για μας; Γιατί; Από τι να μας σώσουν; Από μια κατάσταση την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν, μια κατάσταση που οι ίδιοι εξέθρεψαν; Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε γι’ αυτή την κατάσταση. Μας τρομοκράτησαν και μας τρομοκρατούν ακόμα για να μην αντιδρούμε, να συμφωνούμε σε όλα.
Πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ, πρέπει να μείνουμε στην ευρωζώνη, μας έλεγαν αν φύγουμε από το ευρώ και γυρίσουμε στη δραχμή, θα χαθούμε, θα καταστραφούμε θα γυρίσουμε τριάντα, σαράντα, πενήντα χρόνια πίσω.
Και αφού οι προηγούμενοι μας «έσωσαν» περίπου 4 φορές, χωρίς να αλλάξει η κατάσταση, η παράσταση κατέβηκε ως αποτυχημένη. Στη συνέχεια στο ίδιο θέατρο ανέβηκε καινούργια παράσταση «Ενωμένοι για να σώσουμε την Ελλάδα». Ο θίασος με καινούργιο πρωταγωνιστή διεθνούς ρεπερτορίου, με τους ίδιους όμως αποτυχημένους ηθοποιούς της πρώτης παράστασης με μερικές μόνο πινελιές αλλαγών. Τρεις οι υπεύθυνοι της νέας παράστασης.
Και ξεκίνησε πάλι το θέατρο, σας σώζουμε, αλλά πρέπει να κοπεί εκείνο το άλλο, συζητάμε με την τρόικα αλλά δεν ακούνε, πρέπει να τους πείσουμε, να βρούμε ισοδύναμα, δε θα δεχθούμε άλλες μειώσεις, θα τους πούμε ως εδώ και μη παρέκει, ο λαός πάνω από όλα κλπ. Φτάσαμε στην τελική διαπραγμάτευση, το δράμα σε όλο του το μεγαλείο. Ο λαός (εμείς) πάλι μέσα στην τρέλα.
Έλεγαν τα ίδια πάλι, δε θα δεχθούμε περικοπή του 13ου και 14ου μισθού θα αντισταθούμε, συσκέψεις επί συσκέψεων με τα επιτελεία τους, με τους συμβούλους τους, «αγωνίζομαι με τη λερναία ύδρα αλλά κάθε φορά που κλείνω μια πληγή ανοίγει άλλη», μας έλεγε ο ηθοποιός στο ρόλο του Υπουργού Οικονομικών ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έμπαινε πάλι μέσα για να «συνεχίσει» τον «άνισο» αγώνα του.
Ο άλλος (νυν πρωθυπουργός) πριν «συσκεφθεί» με τους συνεργάτες του στα γραφεία του κόμματος έλεγε με δραματικό τόνο, «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω και θα παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω». τώρα το χειροκρότημα;
Έγιναν τελικά εκλογές σχηματίσθηκε τρικομματική κυβέρνηση (τρόικα εσωτερικού) αλλά τα πράγματα τα ίδια, η ίδια πολιτική, δεν άλλαξε τίποτα. Τα ίδια διλήμματα, τα ίδια ερωτηματικά, η τρομοκρατία συνεχίζεται για να περάσουν τα μέτρα που θα δεσμεύσουν τη ζωή μας για πάρα πολλά χρόνια.
Ήταν να γίνει η σύσκεψη τη Δευτέρα μετά την έκαναν Τρίτη, Τέταρτη, κλπ, να δείξουν τάχα ότι προβληματίζονται πάλι για μας. Να μας εντυπωσιάσουν!!!! ότι συσκέπτονται για μας, αλλά πάλι δε συμφώνησαν για τα μέτρα των 11,5 δις, αλλά για τον στρατηγικό σχεδιασμό της επίλυσης των προβλημάτων!! θα μας τρελάνουν!!!. Εγώ βλέπω ότι ο μόνος «στρατηγικός σχεδιασμός» αυτής της κυβέρνησης είναι να ρίξει τον λαό στα έσχατα όρια της δουλοπρέπειας, της υποταγής και του αυτό-εξευτελισμού του.
  Θα «παλεύουν» με την τρόικα και θα ανακοινώσουν τα μέτρα τον Αύγουστο, όταν ο κόσμος «όσοι μπορούν» τελικά θα είναι σε διακοπές να μην καταλάβουν το τι έχει συμβεί, να βρούμε τα πάντα έτοιμα.
Δεν τους πιστεύω πια, κοροϊδεύουν με αισχρό τρόπο, τα έχουν όλα συμφωνήσει, τα έχουν υπογράψει και μας παραδίδουν σιδηροδέσμιους στους «εταίρους μας». Αυτοί που πρέπει να μας προστατεύσουν. Αυτοί μας δολοφονούν. Με την αναβολή από σήμερα αύριο φθάνουν τον κόσμο τα όρια του ώστε να πει τελειώστε επιτέλους και ας γίνει ότι θέλει, μόνο τελειώστε, τελειώστε!!!!!!.
Βλέπω μετά την τελική σύσκεψη (όποτε γίνει και αφού θα μας έχουν διαλύσει το νευρικό σύστημα), να βγαίνουν οι θιασάρχες και να μαλώνουν για το ποιος θα μας έχει σώσει περισσότερο, ποιος τάχα θα έχει πει όχι, ποιος θα έχει «αντισταθεί» στην τρόικα, για να πάρει το χειροκρότημα, ενώ στην ουσία θα μας έχουν σκοτώσει όλοι μαζί.
Σας βαρέθηκα κύριοι, είστε μέλη ενός αποτυχημένου θιάσου, μαριονέτες ενός θεάτρου σκιών (όχι του Καραγκιόζη), ένα μπουλούκι που γυρίζει παίζοντας ένα θεατρικό έργο, χωρίς αρχή και τέλος που δεν αρέσει πια, προσπαθώντας να βρει θεατές να χειροκροτήσουν. Σας καταλάβαμε, βγήκατε όλοι πάνω στη σκηνή, εκτεθήκατε, αποκαλυφθήκατε. Φαίνεται ποιος είναι ο ρόλος σας και η αποστολή σας.
Σταματήστε πια κατεβάστε αυτή την γελοία παράσταση, έχει αποτύχει, οι θεατές, που έχουν πληρώσει εισιτήριο (με την ψήφο τους) γι’ αυτή την παράσταση, σας έχουν γυρίσει την πλάτη, είστε ανίκανοι τώρα πια ακόμα και να κοροϊδεύετε το κοινό σας όπως παλιά.

Σχόλια

  1. Γεμισε ο τόπος με απόστρατους πολιτευτές ...
    Εσείς, δεν είστε μπουλούκι ?
    YG Μπάμπη προσεχε μην σου ξεφύγει και αυτό το σχολίο μου από το λεπίδι σου .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.